Не лише у Києві на концерті "Океану Ельзи": у низці українських міст були облави ТЦК і поліції
Не лише у Києві на концерті "Океану Ельзи": у низці українських міст були облави ТЦК і поліції

Не лише у Києві на концерті "Океану Ельзи": у низці українських міст були облави ТЦК і поліції

Фіксували перевірки з боку працівників ТЦК і у Дніпрі, Хмельницькому, Харкові, Львові та інших обласних центрах нашої держави. Про це повідомляли місцеві телеграм-канали.

У яких містах були облави ТЦК з перевірками документів

  • Київ

У Києві після концерту "Океану Ельзи" зібралися працівники ТЦК та СП, які чекали на відвідувачів разом з патрульною поліцією. Журналісти hromadske, які були на місці події, зазначили, що кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, затримали й відвезли у ТЦК. Також ще кільком чоловікам виписали повістки та відпустили.

Що відбувалося після концерту Океану Ельзи: дивіться відео

У виданні також опублікували кадри з місця подій. На відео видно, як одна з жінок намагалась сісти в автомобіль патрульних, куди посадили її чоловіка, і казала, що "поїде з ним", однак поліціянти завадили їй це зробити, пояснивши це тим, що її не можуть везти у службовому авто із затриманим.

ТЦК на концерті "Океану Ельзи": дивіться відео

За даними журналістів ТСН, на місці події перебувало близько півсотні людей. Наразі що саме відбулося біля Палацу Спорту у Київському міському ТЦК та СП і патрульній поліції Києва не коментували.

  • Львів

Місцеві телеграм-каналі також повідомили, що у центрі Львова також помітили поліцію із працівниками ТЦК, що навідувались у заклади, які працювали після 23:00. В одному з закладів ТЦК і поліцію, які прибули для перевірки військово-облікових документів у військовозобов'язаних помітили о 23:20.

У Львові ходили ТЦК і поліція
У Львові також помітили ТЦК і поліцію ввечері 11 жовтня / Фото з місцевих телеграм-каналів

Варто зазначити, що зараз робота усіх закладів у Львові максимально дозволена до 23 години. Щоправда, багато підприємців цим нехтують.

  • Харків

Про візити ТЦК з поліцією також повідомляли місцеві телеграм-канали у Харкові. Вони також завітали у громадські заклади, щоб перевірити документи у чоловіків, ввечері. На відео можна побачити, що працівників місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки було чимало.

У Харкові також були візити ТЦК та СП і поліції: дивіться відео

Згодом у мережі показали, як ТЦК забирає деяких чоловіків з закладу і відвозить у центр комплектувань.

У Харкові чоловіка забрали у ТЦК: дивіться відео

  • Дніпро

Подібні візити працівників ТЦК і поліції також відбулися й у заклади Дніпра. Місцеві телеграм-канали пишуть, що документи перевіряли у ресторанах та нічних клубах міста.

У Дніпрі також перевіряли документи у військовозобов'язаних: дивіться відео

Дехто навіть намагався втекти від правоохоронців та працівників ТЦК. Однак їх затримували разом із тими чоловіками, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати.

У Дніпрі чоловіки намагалися втекти від поліції та ТЦК: дивіться відео

Кореспонденти Суспільного також повідомляли, що через перевірки документів поліція та ТЦК перекрили вулиця із закладами громадського харчування та нічними клубами у центральній частині міста. За даними журналістів, перевірки тривали близько 2 годин і закінчилися до комендантської години.

  • Хмельницький

У Хмельницькому також у нічні клуби завітали представники ТЦК. Вони також перевіряли військово-облікові документи у громадських закладах.

ТЦК перевіряють документи у закладах Хмельницького: дивіться відео

Окремо місцеві телеграм-канали писали, що ТЦК прийшли у "ПаПаПаб", який систематично порушує комендантську годину.

ТЦК завітали у паб у Хмельницькому, що порушує комендантську годину: дивіться відео

До слова, після нещодавніх змін до закону про мобілізацію співробітники поліції отримали право вимагати у військовозобов'язаних документи, що посвідчують особу, а також військово-облікові документи. Нові правила також дозволяють правоохоронцям перевіряти, чи оновили громадяни свою інформацію в ТЦК. Якщо правоохоронці виявлять, що військовозобов'язаний розшукується територіальним центром комплектування, вони матимуть право затримати його та доставити до чоловіка до ТЦК та СП для подальших дій.

Теги за темою
Новини України поліція
Джерело матеріала
loader
loader