Не коштує гроша? Чому селяни отримують копійки за здачу землю в оренду
Не коштує гроша? Чому селяни отримують копійки за здачу землю в оренду

Не коштує гроша? Чому селяни отримують копійки за здачу землю в оренду

Жінка на ім'я Леся Радченка розповіла про проблеми з орендою землі, яку її батько здав у користування агрофірмі "Дружба-Нова" (частина компанії "Кернел").

За її словами, фірма платить за старими, заниженими тарифами, і індексацію, яка мала б коригувати орендну плату, взагалі не проводили.

"Той, хто дає в оренду їм землю, то радіє тим копійкам. А вони реально платять копійки! Колишній Борзнянський, а нині вже Ніжинський район отримує грошей по орендній платі менше, ніж, наприклад, можуть отримувати в інших регіонах. Не вірю, що в нас земля настільки менш цінна, ніж в інших регіонах України! Та навіть у наших знайомих, хто віддає пай в оренду іншій агрофірмі, то орендна плата конкурентна", – ділиться Леся.

Оренда землі. Фото: shutterstock

Вона також сказала, що фірма платить її батькові лише 5% від нормативної оцінки землі це трохи більше 2700 грн за всю ділянку, а не за гектар, як роблять інші агрофірми. Хоча у договорі зазначено, що орендна плата має індексуватися з урахуванням інфляції, "Дружба-Нова" цей обов'язок ігнорує.

Так що навіть якщо на папері все виглядає красиво, на практиці може бути не так гладко, як хотілося б землевласникам.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що це обов'язково потрібно зробити на дачі в жовтні, якщо вересень був спекотним: лише одне завдання

Джерело матеріала
loader
loader