Найкращі пісні "короля попмузики" Майкла Джексона, які стали світовими хітами
Найкращі пісні "короля попмузики" Майкла Джексона, які стали світовими хітами

Найкращі пісні "короля попмузики" Майкла Джексона, які стали світовими хітами

Оскільки тему здогадок ми можемо віддати на поруки часу, то сьогодні пропонуємо пригадати найпопулярніші пісні артиста, які просто не могли загубитись у незнанні минулого, пише Show 24.

Найкращі пісні Майкла Джексона

"Smooth Criminal", 1987

Цей сингл входить до альбому співака "Bad". Джексон мав на меті створити трек про гангстера, однак спочатку на світ появилась композиція "Chicago 1945", як присвята кримінальній атмосфері міста, а потім – "Al Capone". Саме такий розвиток подій допоміг автору написати "Smooth Criminal", де розповідається про вбивство дівчини, на ім'я Енні. Цікавий факт, що у відеороботі на цю пісню, Майкл Джексон використав "антигравітаційний нахил", який довгі роки ніхто не міг повторити.

Michael Jackson – "Smooth Criminal": дивіться відео онлайн

"Thriller", 1982

Пісня з однойменного альбому стала справжнім фурором у кар'єрі артиста. Кліп нагадує справжній фільм жахів і триває майже 14 хвилин. За сюжетом співак перетворюється на зомбі та виконує однойменний танок разом із групою танцюристів. До слова, "Thriller" потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як найкраще музичне відео усіх часів.

Michael Jackson – Thriller: дивіться відео онлайн

"Black or White", 1991

Трек входить до альбому "Dangerous". Свого часу зайняв перші сходинки у чартах багатьох країн. У цій пісні співак підняв тему рівності різних рас і мав на меті спонукати аудиторію до роздумів щодо толерантності та прийнятті інших.

Michael Jackson – "Black or White": дивіться відео онлайн

"Billie Jean", 1983

Одна з найвідоміших пісень артиста, яка розповідає про фанатку співака, яка стверджувала, що вона є матір'ю одного з його близнюків. За версією видання Rolling Stone, трек потрапив до списку 500 найкращих пісень усіх часів. Цікавий факт, що саме під "Billie Jean" Джексон виконав легендарну "місячну ходу".

Michael Jackson – "Billie Jean": дивіться відео онлайн

"Beat It", 1983

У згаданій композиції Джексон зруйнував стереотипи щодо жанрових особливостей та показав на власному прикладі, що жага до креативу і її реалізація може бути успішною. У відеороботі артист також залишив прихований сенс, що розв'язати конфлікти можна за допомогою мирного шляху замість насильства та жорстокості.

Michael Jackson – "Beat It": дивіться відео онлайн

Нагадаємо, Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року від зупинки серця. Трагедія була викликана передозуванням сильнодійного анестетика пропофолу. Цей препарат був введений його особистим лікарем Конрадом Мюрреєм, якого згодом засудили за ненавмисне вбивство.

Теги за темою
музика
Джерело матеріала
loader
loader