На Луганському напрямку загарбники щодня використовують сотні FPV-дронів - військові
На Луганському напрямку загарбники щодня використовують сотні FPV-дронів - військові

На Луганському напрямку загарбники щодня використовують сотні FPV-дронів - військові

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" російські загарбники використовують сотні FPV-дронів за добу.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі повідомила речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

"Вони (росіяни - ред.) використовують сотні FPV за день. Ми говоримо навіть не про десятки, не про одиниці, а про сотні - сотні FPV у нашій зоні відповідальності. Артилерія працює під прикриттям РЕБ, працюють ворожі засоби радіоелектронної розвідки. Вони використовують передусім сучасні зразки - сучасні безпілотники й сучасні засоби РЕБ. Їх насправді не так легко подавити, і це дуже ускладнює роботу як нашої артилерії, так і наших дронів", - сказала Бобовнікова.

За її словами, за минулу добу було здійснено 12 ворожих авіаударів КАБами, унаслідок чого страждають не тільки передові позиції, а й тилові міста, як Костянтинівка. Також по цьому місту щодня припадає як мінімум один авіаудар.

"Кожного дня обіг нашої артилерії значний, тому що навіть за минулу добу ми пошкодили декілька артсистем ворога, однак їх занадто багато: багато живої сили, артилерії, техніки. Десь вони мають обмежений успіх, десь ми їх стримуємо, але велика кількість ворога дається в знаки", - додала речниця.

Вона зазначила, що на Луганському напрямку росіяни розбирають артилерію, укріплення, будинки, щоб українським оборонцям не було де укритися, та потім заводять малі групи, які штурмують позиції і шукають слабкі місця в українській обороні.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники вдарили по Балці Журавці Луганської області з артилерії та спрямували 88 безпілотників.

Фото ілюстративне

Джерело матеріала
loader