На Харківщині поцупили обладнання для ремонту енергетики на понад 17 млн
На Харківщині поцупили обладнання для ремонту енергетики на понад 17 млн

На Харківщині поцупили обладнання для ремонту енергетики на понад 17 млн


Крадуть дроти, трансформатори, трансформаторне масло, елементи підстанцій, навіть електроопори.

На Харківщині вкрали енергообладнання на суму у 17,5 млн гривень, що сповільнило роботи з відновлення електрики після ворожих обстрілів. Про це Харківобленерго.

Зазначається, що крадуть такі елементи енергосистеми як дроти, трансформатори, трансформаторне масло, елементи підстанцій. З початку 2024 року зафіксовано 47 випадків крадіжок. Дії зловмисників задали збитків на 17,5 млн гривень.

“Саме стільки коштів потребує відновлення мереж, а саме: прокласти 73 кілометри дротів на лініях електропередачі, на яких проводи в умовах війни просто вкрали; придбати 3,7 тони трансформаторного масла, що поцупили злодії”, – йдеться у повідомленні.

За даними Харківобленерго, крадуть навіть опори та елементи трансформаторних підстанцій. Зафіксовано крадіжку частини обладнання ПС-110/6 – збитки склали 8,2 млн гривень.

Як повідомляється, за фактами крадіжок проводяться розслідування. У 43 випадках встановлюються причетні особи, щодо чотирьох справ – винних знайдено.

 

 

Нагадаємо,  станом на ранок 11 жовтня в Україні через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 522 населені пункти у Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях.



Теги за темою
Харківська область енергетика
Джерело матеріала
loader
loader