Meta видалила проросійські фейкові акаунти в Молдові напередодні президентських виборів
Meta видалила проросійські фейкові акаунти в Молдові напередодні президентських виборів

Meta видалила проросійські фейкові акаунти в Молдові напередодні президентських виборів

Компанія Meta Platforms Inc заявила в п'ятницю, що видалила мережу акаунтів у своїх соцмережах, які були націлені на російськомовну аудиторію Молдови, за порушення політики компанії щодо фейкових акаунтів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Фейкові акаунти публікували критику щодо прозахідної президентки Маї Санду, проєвропейських політиків і тісних зв'язків між Молдовою і Румунією, а також підтримували проросійські партії в Молдові, повідомили у компанії.

Meta заявила, що її діяльність була зосереджена навколо близько десятка фейкових російськомовних новинних сторінок, які видавали себе за незалежні організації. Ці сторінки були присутні на багатьох платформах, включаючи Facebook, Instagram, Telegram, OK.ru і TikTok.

Meta заявила, що видалила, зокрема, сім акаунтів у Facebook, 23 сторінки, одну групу і 20 акаунтів в Instagram за порушення своєї «політики скоординованої неавтентичної поведінки».

Близько 4200 акаунтів були підписані на одну або кілька з 23 сторінок і близько 335 000 акаунтів були підписані на один або кілька акаунтів в Instagram, повідомили в Meta.

Компанія також повідомила, що більшість підписників фейкових акаунтів проживають за межами Молдови.

Молдова з населенням близько 2,5 млн осіб і має румуномовну більшість і значну російськомовну меншину. Уряд Молдови засудив постійне втручання Росії у справи країни в той час, як Москва звинуватила Санду та її команду в розпалюванні «русофобії».

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня у Молдові відбудуться президентські вибори і референдум щодо вступу до Європейського Союзу. Президент Мая Санду балотуватиметься на другий термін.

Теги за темою
Росія Молдова
Джерело матеріала
loader
loader