Кровна помста Путіну
Кровна помста Путіну

Кровна помста Путіну

За Керімова в цьому конфлікті вписалася адміністрація президента і сам Путін.

А ось це вже серйозно. Кадиров пригрозив оголосити (фактично вже оголосив) кровну помсту Сулейману Керімову і двом пов'язаним із ним депутатам Держдуми: "Якщо вони не доведуть протилежне, я офіційно оголошую кровну помсту Барахоєву, Карімову Сулейману, Курбанову Різвану. Є свідки, є люди, у яких вони замовляли, запитували, за скільки ви можете прийняти замовлення [на вбивство Рамзана Кадирова]", - сказав він, виступаючи чеченською мовою (переклад ТАСС).

Така ситуація стала результатом конфлікту Кадирова і Керімова з приводу Wildberries.

А тепер найголовніше. За Керімова в цьому конфлікті вписалася адміністрація президента і сам Путін. Річ у тім, що, як давно відомо в московських бізнес-колах, Керімов регулярно відстібає (переважно через офшорні схеми, а тепер, імовірно, і через крипту) Вайну, Кирієнку, сімейці Кабаєвої, донькам Путіна, а також його номіналам, на кшталт Ролдугіна.

Путін повинен захистити одного зі своїх гаманців. Кадиров не може цього не знати, але все одно погрожує розправою. Схоже Путін втрачає контроль над своїм чеченським сатрапом.

Мабуть, Кадиров вважає, що російський диктатор ослаблений війною проти України і його думку можна ігнорувати. Якщо Путін не продемонструє протилежне, так само думатимуть й інші представники російської верхівки, що для його диктатури абсолютно вбивчо. А якщо він жорстко поставить Кадирова на місце - може отримати конфлікт на Кавказі (як із кадирівцями, так і, в разі їхнього ослаблення, з антиросійськими силами), який у момент крайньої напруги на війні проти України, Росія вести просто не в змозі. Таким чином Кадиров загнав Путіна в цугцванг, будь-який подальший хід загрожує серйозними проблемами.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Джерело матеріала
loader