Колумбарну стіну на столичному Лісовому кладовищі побудували зі збитком майже у ₴900 тисяч
Колумбарну стіну на столичному Лісовому кладовищі побудували зі збитком майже у ₴900 тисяч

Колумбарну стіну на столичному Лісовому кладовищі побудували зі збитком майже у ₴900 тисяч

Колумбарну стіну на столичному Лісовому кладовищі побудували зі збитком майже у ₴900 тисяч - Фото 1

Розтрату бюджетних коштів посадовцями спеціалізованого комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради викрили слідчі Деснянського управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури.

За даними слідства, за замовленням комунального підприємства у 2019 році на території Лісового кладовища розпочалось будівництво колумбарної стіни – місце захоронення урн з прахом після кремації.

При цьому ексдиректор ритуальної служби, з метою реалізації злочинного умислу на розтрату бюджетних коштів, під час складання проектної документації вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості клінкерної цегли. Надалі, його заступник затвердив підрядній організації акт приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого, приватній фірмі було безпідставно перераховано близько 900 тисяч гривень бюджетних коштів.

За фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, слідчі повідомили фігурантам про підозру, зокрема ексдиректору ритуальної служби за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а його заступнику – за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція найбільшого покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader