Південна Корея вперше за довгий час запустила ракету Taurus: деталі випробувань
Південна Корея вперше за довгий час запустила ракету Taurus: деталі випробувань

Південна Корея вперше за довгий час запустила ракету Taurus: деталі випробувань

Випробування показали, що в разі збройного конфлікту військові цілі на території Північної Кореї будуть вражені протягом лише 15 хвилин після запуску з району Сеула.

Військово-повітряні сили Південної Кореї завершили навчання, провівши випробувальний пуск ракети дальнього радіусу дії класу "повітря-поверхня" Taurus. Запуск ракети, що відбулися вперше за останні сім років, проводили на тлі зростаючої загрози з боку Північної Кореї, яка проводить ядерні та ракетні випробування. Про це 11 жовтня повідомило інформаційне агентство Yonhap.

Як повідомили офіційні представники ВПС, випробування ракети були проведені з використанням в якості платформи винищувача F-15K. У результаті Taurus пролетіла 400 кілометрів і вразила заздалегідь намічені цілі в Жовтому морі.

Було зазначено, що попередні подібні навчання були проведені у 2017 році після шостого ядерного випробування Північної Кореї, і нинішні випробування знову демонструють готовність Сеула до відбиття загроз.

Коротко про ракети Taurus

Ракета Taurus вирізняється високою швидкістю і точністю. Вона здатна розвивати максимальну швидкість 1 163 км/год, що дає їй змогу вражати важливі цілі на території Північної Кореї протягом лише 15 хвилин після запуску з району Сеула.

Taurus оснащена технологією "стелс", що робить її невидимою для радарів і здатною завдавати удари з точністю до 3 метрів від наміченої цілі. Ця ракета також може пробивати укріплені бетонні конструкції, що робить її ефективним засобом проти підземних бункерів, часто використовуваних Північною Кореєю.

Характеристики ракети:

  • тип — ракета дальнього радіуса дії класу "повітря-земля";
  • максимальна швидкість — 1 163 км/год;
  • дальність польоту — до 500 км;
  • точність — ракета здатна вражати цілі з відхиленням до 3 метрів;
  • технології — ракета оснащена системою "стелс" для мінімальної помітності радарами;
  • руйнівна міць — може руйнувати залізобетонні укріплення, включно з підземними бункерами.
Важливо Німеччина не дає Україні ракети Taurus, але не проти, щоб ЗСУ били по РФ чужими, — міністр

Раніше повідомлялося, що з 2026 року на території ФРН уперше з часів Холодної війни будуть розміщені американські крилаті ракети Tomahawk і зенітні ракети SM-6. Оглядачі BILD зазначили, що дальність дії американських крилатих ракет становить до 2500 км — тобто в теорії вони можуть долетіти навіть до Москви.

Джерело матеріала
loader
loader