Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab
Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab

Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab

На спеціальному заході американський мільярдер та власник компанії Tesla Ілон Маск представив нове електричне роботаксі під назвою Cybercab. Новинка черпає натхнення у дизайні Cybertruck і буде доступна для покупки приватними особами.

Електрокар виглядає дуже футуристично з обтічним кузовом, вузькою світлодіодною оптикою та повністю закритими колісними дисками, що покращують аеродинаміку. Двері виконані у формі «крила чайки». Заднього вікна немає, як і дзеркал заднього виду. У салоні Cybercab немає рульового колеса, педалей та інших органів управління. Центральне місце на передній панелі займає величезний екран.

Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab - Фото 1

Зазначається, що електромобіль оснащений найновішими системами автономного керування Tesla, тому для того, щоб доїхати до потрібної точки, потрібно просто задати маршрут. Кабіна розрахована на двох людей. Тут встановлені зручні сидіння, які розділяє високий підлокітник.

Ілон Маск заявив, що старт серійного виробництва роботаксі намічено на 2026 рік. На даний момент готово 20 екземплярів моделі, які показали на заході. Усі бажаючі могли покататися на них.  Глава компанії Tesla зазначив, що попередня вартість Cybercab – менше ніж 30 тисяч доларів. При цьому характеристики та запас ходу нової моделі він не розкрив.

/
Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab - Фото 2
Ілон Маск презентував роботаксі Tesla Cybercab - Фото 3
Теги за темою
Tesla
Джерело матеріала
loader