Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад
Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

У пригоді стануть і органайзери, які можна легко встановити на внутрішній стороні дверцят шафи.

Шафа переповнена одягом, а одягнути немає що? Ви будете здивовані тим, що ховається між вашими полицями після ретельної ревізії. 

Як звільнити місце в шафі та позбутися хаосу - розповідаємо далі.

Розберіть шафу

Спершу варто повністю звільнити гарбероб та дістати все зі шафи. Після цього зробіть прибирання на полицях і протріть всі поверхні.

Сортування одягу

Варто розділити одяг на актуальний та той, якого ви готові позбутися. Розділіть усе, що хочете зберігати у шафі, на групи. Наприклад: окремо джинси, окремо сукні, окремо футболки та топи, окремо светри.

Речі можна розкладати по кольорах або використовувати спеціальні тканинні короби з табличками.

Вішаки та органайзери

Масивні вішаки займають забагато простору і відволікають увагу від одягу. Замість цього використовуйте вузькі, в ідеалі – одинакові. Це створює більше простору і охайніше виглядає.

У пригоді стануть і органайзери, які можна легко встановити на внутрішній стороні дверцят шафи. Вони підходять для невеликих предметів одягу – нижньої білизни, наприклад.

Також можна втсановити підвісні відділення на внутрішній стороні дверей шафи, які підходять для невеликих предметів одягу: спідньої білизни, купальників, шкарпеток, шарфів та колготок.

Створіть цифровий архів

Для цього потрібно сфотографувати кожен предмет одягу, який хочете мати у своєму архіві та зберегти його у спеціально створеній папці.

Потім можна обережно розкласти одяг по коробках і розсортувати за категоріями "весна/літо", "осінь/зима" і зберігати в підвалі або на горищі.

Завдяки цифровізації вам буде легко запам'ятати старі предмети одягу в майбутньому і знайти їх знову, коли вони вам знадобляться.

Також ми писали, чому взимку важливо зробити в квартирі генеральне прибирання.

Джерело матеріала