Додайте це у борошно і вареники вийдуть ідеальними: рецепт еластичного тіста, яке не рветься
Додайте це у борошно і вареники вийдуть ідеальними: рецепт еластичного тіста, яке не рветься

Додайте це у борошно і вареники вийдуть ідеальними: рецепт еластичного тіста, яке не рветься

Кожна господиня прагне опанувати мистецтво створення ідеального тіста на вареники – досить ніжного та еластичного, яке не рветься. І є один кулінарний секрет, як цього досягти, передає 1 хвилина.

Рецепт ідеального тіста на вареники

  • Час: 15 хвилин (30 хвилин "відпочинку")
  • Порція: 1

Інгредієнти для тіста:
– 280 грамів борошна;
– 180 мілілітрів кип'ятку;
– 2 столові ложки олії;
– 0,5 чайної ложки солі.

Приготування:

  • Спершу просійте борошно через сито. Це допоможе досягти більш м'якого та еластичного тіста. Висипте борошно у велику миску, додайте сіль і перемішайте сухі інгредієнти.
  • В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вода закипить, тонкою цівкою починайте вливати його в борошно. Важливо це робити поступово, постійно перемішуючи тісто. Кип'яток допоможе заварити тісто, щоб воно не рвалося, але залишилося м'яким.
  • Коли вже вмішали частину кип'ятку в борошно, додайте олію. Вона зробить тісто більш пластичним, а також полегшить процес розкочування. Продовжуйте змішувати, доки тісто не почне збиратися в грудки.
  • Після того, як тісто трішки охолоне і стане теплим, перенесіть його на чисту поверхню і починайте замішувати руками. Замішуйте тісто протягом 5 – 7 хвилин, доки воно не стане однорідним і м'яким. Якщо відчуваєте, що тісто ще трохи липне до рук, можете додати зовсім трішки борошна, але не перестарайтеся, щоб не зробити його надто твердим.
  • Загорніть готове тісто в харчову плівку або накрийте рушником і залиште на 30 хвилин. Цей час потрібен, щоб борошно повністю взяло вологу, і тісто стало ще більш еластичним і податливим для ліплення вареників.

Готово!

А ви знали? Часто бісквіт не підіймається належним чином, утворюються тріщини або залишаються вологими в центрі – чому так відбувається.

Джерело матеріала
loader