Чи можна на односторонньому русі їхати задом: водії будуть здивовані
Чи можна на односторонньому русі їхати задом: водії будуть здивовані

Чи можна на односторонньому русі їхати задом: водії будуть здивовані

Не всі водії знають, коли дозволяється рух заднім ходом на дорогах.

Мабуть, кожен водій хоч у житті стикався із ситуацією, коли необхідно їхати заднім ходом. Але не на всіх ділянках дороги це можна робити, тому Главред вирішив розібратись у цьому питанні.

Чи можна на односторонньому русі їхати задом

Згідно з пунктом 10.10 ПДР, забороняється рух транспортних засобів заднім ходом на автомагістралях, дорогах для автомобілів, залізничних переїздах, пішохідних переходах, перехрестях, мостах, шляхопроводах, естакадах, у тунелях, на в’їздах і виїздах з них, а також на ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи недостатньою видимістю.

Однак, рух заднім ходом на дорогах з одностороннім рухом дозволяється за умови неможливості під’їхати до об’єкта іншим чином та дотримання вимог пункту 10.9 - під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.

Як зрозуміти, одностороння дорога чи ні

Для позначення дороги або відокремленої проїзної частини, по всій ширині якої транспортні засоби рухаються в одному напрямку використовується дорожній знак 5.5.

Знак 5.5 / фото: vodiy.ua

Як виглядає знак виїзду на дорогу з одностороннім рухом

Виїзд на дорогу з одностороннім рухом позначається дорожнім знаком 5.7.1. Цей знак вказує напрямок руху на перехрещуваній дорозі, якщо на ній організовано односторонній рух. Рух транспортних засобів по цій дорозі або проїзній частині дозволяється лише у напрямку показаному стрілкою.

Чи можна на односторонньому русі їхати задом: водії будуть здивовані
Знак 5.7.1 / фото: vodiy.ua

Що таке ПДР?

Правила дорожнього руху - звід правил, що регулюють обов'язки учасників дорожнього руху (водіїв транспортних засобів, пасажирів, пішоходів тощо), а також технічні вимоги, що висуваються до транспортних засобів, для забезпечення безпеки дорожнього руху, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader