AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт
AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт

AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт

AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт - Фото 1

Специфікація Ultra Ethernet (UEC) вийде лише наступного року, а AMD вже представила першу мережеву карту Pensando Pollara на 400 GbE.

Консорціум Ultra Ethernet переніс випуск специфікації версії 1.0 з 3 кварталу 2024 року на 1 квартал наступного, але AMD анонсувала першу плату з цим мережевим інтерфейсом для центрів обробки даних — Pensando Pollara 400.

Карта Ultra Ethernet 400 GbE створена на основі процесора, розробленого підрозділом AMD Pensando. Мережевий процесор містить програмований апаратний конвеєр, програмований транспорт RDMA, контроль перевантаження та прискорення бібліотеки зв’язку. Пристрій стане комерційно доступним у першій половині 2025 року, відразу після того, як консорціум офіційно опублікує специфікацію UEC 1.0.

AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт

AMD Pensando Pollara 400 AI NIC розроблена для оптимізації мереж штучного інтелекту та HPC за допомогою кількох розширених можливостей. Однією з його ключових особливостей є інтелектуальне багатошляхове розповсюдження, яке динамічно розподіляє пакети даних між оптимальними маршрутами, запобігаючи перевантаженням мережі та підвищуючи загальну ефективність. Мережевий адаптер також включає контроль перевантаження з урахуванням шляху, який перенаправляє дані з тимчасово перевантажених шляхів, щоб забезпечити безперервний високошвидкісний потік даних.

Pollara 400 пропонує швидке перемикання після відмови, швидке виявлення та обхід мережевих збоїв для підтримки безперебійного зв’язку GPU-GPU, забезпечуючи надійну продуктивність при максимальному використанні кластерів ШІ та мінімізуючи затримку. Ці функції обіцяють підвищити масштабованість та надійність інфраструктури ШІ, що робить її придатною для широкомасштабного розгортання.

Джерела: AMD, Tom`s Hardware

AMD представила першу мережеву карту Ultra Ethernet на 400 Гбіт - Фото 3
Джерело матеріала
loader
loader