Володимир Зеленський з Хорватії приїхав до Великої Британії
Володимир Зеленський з Хорватії приїхав до Великої Британії

Володимир Зеленський з Хорватії приїхав до Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський з Хорватії прибув до Великої Британії. Про це 10 жовтня повідомив британський телеканал Sky News. Уранці четверга телеканал показав кадри того, як Зеленський прибув на Даунінг-стріт, щоб зустрітися з премʼєр-міністром Великої Британії Кейром Стармером.

- Даунінг-стріт заявляє, що переговори з Україною носитимуть скоріше «широкий», ніж конкретний характер, хоча пан Зеленський все ще намагається отримати дозвіл на ракетні удари по Росії, — пише телеканал.

Коли прем'єр-міністр та президент переступили поріг Даунінг-стріт, кіт-мишолов Ларрі вислизнув за двері. Це другий візит Зеленського на Даунінг-стріт з моменту обрання Стармера прем'єр-міністром. У липні український президент став першим іноземним лідером, якого приймали в Лондоні після зміни уряду.

Укрінформ пише, що в британській столиці Зеленський також матиме зустріч із новим генеральним секретарем НАТО Марком Рютте. Крім того, у четвер в українського президента запланований візит до Парижа, де його прийме президент Емманюель Макрон в Єлисейському палаці, пише Європейська правда.

9 жовтня президент України анонсував зустрічі з лідерами Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини для обговорення військового посилення України. Папа Римський Франциск він прийме Володимира Зеленського 11 жовтня у Ватикані.

Фото: news.sky.com

  • У середу Зеленський відвідував Хорватію для участі в третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа».
  • 12 жовтня у Німеччині мала пройти перша зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів. Її перенесли через  урагани в США.
Теги за темою
Володимир Зеленський Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader