Прем'єр Британії Стармер розповів про тривале обговорення плану перемоги із Зеленським
Прем'єр Британії Стармер розповів про тривале обговорення плану перемоги із Зеленським

Прем'єр Британії Стармер розповів про тривале обговорення плану перемоги із Зеленським

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Лондоні.

Про це повідомляє Sky News.

Зустріч відбулася вранці у четвер на Даунінг-стріт. Стармер, вітаючи Рютте, сказав, що вони з Зеленським "провели весь ранок, обговорюючи план перемоги". Рютте у свою чергу зазначив, що "йдеться про Україну, але також про захист Заходу і про те, як ми залишаємося в безпеці".

Пізніше Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив, що вони зі Стармером домовилися опрацювати "план перемоги" разом із союзниками. Президент України представив деталі Плану перемоги, зосередивши увагу на аспектах військового посилення України.

Зеленський подякував Великій Британії за постійну оборонну підтримку, особливо у наданні далекобійної зброї. Він також підкреслив необхідність отримання дозволу на удари вглиб російської території.

"План перемоги покликаний створити правильні умови, щоб завершити війну справедливим чином. Це місток до другого Саміту миру. Україна може вести переговори тільки з сильної позиції", – заявив Володимир Зеленський.

Глава держави підкреслив важливість отримання Україною запрошення на вступ до НАТО. Крім того, обговорювалися питання майбутньої оборонної та фінансової допомоги.

Кір Стармер запевнив у подальшій підтримці України з боку Великої Британії: "Дуже важливо, що ми можемо продемонструвати Україні нашу незмінну відданість і підтримку. Це така важлива боротьба для вас і для всіх нас".

Цього ж дня в українського президента запланований візит до Парижа, де його прийме президент Еммануель Макрон в Єлисейському палаці. А на п'ятницю неофіційно заплановано візит Зеленського до Берліна для переговорів з канцлером Олафом Шольцом та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader