Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я
Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я

Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я

Дружина Президента Олена Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі з нагоди Міжнародного дня ментального здоров’я та оприлюднила відео.

Зеленська та музиканти Дмитро Монатік, Роксолана Сирота, В'ячеслав Дрофа, ведуча Катерина Осадча і громадський діяч Олександр Терен закликали зробити піклування про ментальне здоров’я нормою, а «плекання стійкості - щоденною дією, способом життя».

Також до українців звернулися молодший сержант Збройних сил України, який втратив обидві ноги та руку в боях під Бахмутом, Денис Кривенко, сапер ЗСУ, який втратив зір при розмінуванні під Бахмутом, Владислав Єщенко, композиторка і співачка Яна Шемаєва, військовий, який втратив кінцівки й очне яблуко, Захар Бірюков та військовослужбовці Національної гвардії України Христина Бойчук і Віталій Литвин.

Як наголосила Зеленська, «стійкість» для українців - це дієслово, бо воно означає жити, діяти, піклуватися, підтримувати, любити, діяти, навіть якщо зараз людина перебуває у стані максимальної невизначеності, в епіцентрі поганих новин, навіть якщо щоденно із болем. «Стійкість усе одно означає діяти. Заради свого, заради своїх і заради себе. Так завдяки стійкості кожного формується стійкість цілої країни», - зазначила перша леді.

Як повідомлялося, Всесвітній день психічного (ментального) здоров'я відзначається з 1992 року 10 жовтня за рішенням Всесвітньої федерації психічного здоров’я та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader