"Впишеться РФ": Жданов сказав, скільки військових потрібно ЗСУ для вторгнення в Білорусь
"Впишеться РФ": Жданов сказав, скільки військових потрібно ЗСУ для вторгнення в Білорусь

"Впишеться РФ": Жданов сказав, скільки військових потрібно ЗСУ для вторгнення в Білорусь

У білорусів чисельність армії становить 60 тисяч осіб. Україні потрібно мати перевагу хоча б у 2,5 раза.

Для вторгнення в Білорусь Україні потрібне приблизно 200-тисячне угруповання. Але наразі необхідності в цій операції немає. Про це розповів в інтерв'ю Главредувійськовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

За його словами, у білорусів чисельність армії становить 60 тисяч осіб - це без мобілізації, без розгортання.

"Відповідно, нам потрібно мати перевагу хоча б у 2,5 раза, тобто 150-200 тисяч осіб для такої операції", - сказав він.

Також Жданов нагадав, що за Білорусь одразу ж "впишеться" Росія.

"Вона наростить зусилля на лінії фронту, атакуючи наші позиції, а, можливо, і завдасть іншого удару. У цьому випадку у РФ будуть підстави для застосування ядерної доктрини", - зазначив він.

Згідно з міжнародним правом, ядерна держава не може застосовувати ядерну зброю проти неядерної держави, тобто РФ не можна було застосувати ядерну зброю по Україні. Однак останні зміни, внесені Путіним до військової доктрини РФ, відтепер дозволяють використовувати "ядерку" і проти неядерних держав.

"Причому достатнім приводом для цього є навіть не вторгнення військ іншої країни на територію РФ, а вогневе ураження цілей на російській території. Україна вже завдала безліч ударів по території Російської Федерації, зокрема по аеродромах, але відповіді не було", - нагадав Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Операція ЗСУ в Курській області - останні новини

Українські військові зможуть утримувати російську територію в Курській області ще протягом кількох місяців, а може бути й довше. Захоплена територія може стати фактором у переговорах із Москвою. Про це пише Bloomberg з посиланням на офіційних осіб США, які побажали зберегти анонімність.

Наступ українських військових у Курській області відкрив "надійний третій шлях виходу з війни". Він уможливив переговори, під час яких йтиметься про обмін територіями. Як пише Foreign Policy, цей третій шлях передбачає, що капітуляція України буде виключена, проте повна перемоги поки малоймовірна.

Україна в Курській операції зробила кілька помилок, особливо через повільність західних союзників. Деякі з них озвучив полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Контрнаступ ворога в Курській області закінчився фактично безрезультатно. Видання Forbes повідомляло, що російські війська зазнали значних втрат під час невдалої контратаки на українські позиції біля села Плєхово, яке було звільнене в рамках Курської операції. Намагаючись захопити цей населений пункт, ворог потрапив у свою ж пастку.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader