Ураган "Мілтон" залишив без світла понад 2 млн будинків у Флориді
Ураган "Мілтон" залишив без світла понад 2 млн будинків у Флориді

Ураган "Мілтон" залишив без світла понад 2 млн будинків у Флориді

Потужний ураган "Мілтон", який накрив Флориду в четвер ввечері, спричинив також серію торнадо в регіоні та відключення енергопостачання до понад 2 млн будинків. Про це повідомляє агентство АР. Найбільше знеструмлень в окрузі Харді, а також сусідніх Сарасота і Манаті.

Синоптики попередили, що урагану присвоїли статус шторму третьої категорії з вітрами швидкістю до 160 км/год. Перший удар стихії прийняла на себе Сієста Кі, відома своєю смугою піщаних пляжів, а також густонаселений район Тампа-Бей.

Повідомляється також про наслідки від стихії в районах міст Сент-Пітерсбург, Сарасота і Форт Маєрс. Там випало понад 41 сантиметр опадів. Метеорологи передбачають наслідки від потужних злив, які можуть спричинити повені у регіонах уздовж річок та озер.

  • 9 жовтня Національний центр спостереження за ураганами попереджав, що тропічний шторм розпочнеться на західному узбережжі Флориди близько полудня в середу, 9 жовтня, пошириться по всьому півострові і досягне східного узбережжя вночі. Він може стати одним із найбільш руйнівних штормів за всю історію спостережень.
  • 4 жовтня стало відомо, що кількість загиблих внаслідок урагану "Хелен" на південному сході Сполучених Штатів перевищила 200 людей. Більшість смертей сталася в Північній Кароліні, яка постраждала від повені. 
Ураган "Мілтон" залишив без світла понад 2 млн будинків у Флориді - Фото 1
 
Ураган "Мілтон" залишив без світла понад 2 млн будинків у Флориді - Фото 2
Джерело матеріала
loader
loader