Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня
Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня

Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня

Україна та Нідерланди обговорили питання співпраці у відновленні водної інфраструктури регіонів, що постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба за підсумками зустрічі зі спеціальною представницею Нідерландів у справах України Ерікою Схаутен, передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення.

«Україна прагне залучити досвід Нідерландів у переосмисленні та побудові доступних міських просторів, а також успішний досвід водного менеджменту, який був би корисний для забезпечення питної води та іригації для півдня України», — сказав Кулеба.

Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня - Фото 1

За його словами, Україна розраховує на допомогу в підготовці майстер-плану водної інфраструктури громад, які постраждали від руйнування Каховської ГЕС.

Кулеба також подякував представниці Нідерландів за потужну військову, гуманітарну підтримку, дієву участь у відновленні та посиленні енергетичної безпеки, зокрема, за надання когенераційних установок для Харкова, Ладижина, Добротвору, Запоріжжя, Кривого Рогу. 

Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня - Фото 2

Своєю чергою Схаутен зазначила, що Нідерланди залишаються відданими підтримці та відбудові України.

Як повідомлялося, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін обговорив з представниками уряду та збройних сил Королівства Нідерландів напрямки промислового партнерства у сфері ОПК.

Фото: Мінвідноалення

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader