Побиття дітей в сиротинці на Львівщині: деякі вихованці копали могили, щоб купити поїсти
Побиття дітей в сиротинці на Львівщині: деякі вихованці копали могили, щоб купити поїсти

Побиття дітей в сиротинці на Львівщині: деякі вихованці копали могили, щоб купити поїсти

Монітори поспілкувалися з дітьми і виявили, що ті зазнавали психологічного тиску, насильства, погроз, та були свідками вчинення насильства над іншими вихованцями закладу. Окрім того, діти поскаржилися на якість харчування, те, що їм не вистачає їжі.

Навчально-реабілітаційний центр на Львівщині після скандалу про побиття дітей перевірили монітори секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця. Вони виявили, що діти були голодними і деякі навіть підпрацьовували на похоронах. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, за його словами, триває досудове розслідування за фактами насильства над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі, де перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та ті, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Монітори поспілкувалися з дітьми і виявили, що ті зазнавали психологічного тиску, насильства, погроз, та були свідками вчинення насильства над іншими вихованцями закладу.

Також з'ясувалося, що більше ніж половина дітей не мали б перебувати у закладі. Окрім того, діти поскаржилися на якість харчування, те, що їм не вистачає їжі.

"Також один із вихованців закладу зазначив, що він підпрацьовує у сфері ритуальних послуг, а саме копає могили, підготовлює тіла померлих до поховання, відспівує їх, що в такому віці може спричинити важкі психологічні наслідки та свідчить про ознаки експлуатації дитячої праці", — розповів омбудсмен.

Він зауважив, що очікує термінової релокації дітей з метою унеможливлення тиску на них та насильства і возз'єднання рідних братів і сестер.

Що сталося у реабілітаційному центрі

7 жовтня на Львівщині спалахнув скандал після публікації відео з жорстким поводженням виховательки одного з навчальних закладів області. Проти виховательки відкрили провадження за нанесення побоїв і мордування.

На оприлюдненому відео вихователька била дитину залізним прутом. Після того, як неповнолітня впала на канапу, підозрювана продовжила її бити кулаками, зокрема по голові, та називати "скотинякою".

Теги за темою
Діти побиття
Джерело матеріала
loader
loader