У Росії ексвагнерівцю дали 19 років за спалення колишньої подруги та її матері
У Росії ексвагнерівцю дали 19 років за спалення колишньої подруги та її матері

У Росії ексвагнерівцю дали 19 років за спалення колишньої подруги та її матері

У Росії жителя села Єрмаківське Красноярського краю, який раніше воював проти України в складі ПВК "Вагнер", засудили до 19 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у вбивстві своєї колишньої подруги та її матері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на регіональну прокуратуру.

За версією слідства, у жовтні минулого року 32-річний обвинувачений напився та вирішив помститися своїй колишній партнерці, яка з'їхала від нього до матері. Він узяв каністру бензину і підпалив їхню хату. Будівля швидко спалахнула, обидві жертви загинули від отруєння чадним газом та опікового шоку. Господині будинку було 68 років, її доньці – 35 років.

Суд визнав екснайманця винним у вбивстві та знищенні чужого майна. Крім терміну в колонії, його зобов'язали виплатити два мільйони рублів сестрі та дочці загиблих як компенсацію моральної шкоди.

Засудженого звуть Денис С. (повне ім'я не називається, тому що вирок не набрав законної сили). Проте раніше журналісти з посиланням на джерело повідомляли, що колишнього вагнерівця звуть Денис Степанов. Він був неодноразово судимим за крадіжки та розбій. У 2021 році його засудили до 3,5 року колонії, але він вийшов з ув’язнення, завербувавшись у ПВК "Вагнер" та отримавши помилування.

Як повідомляв Укрінформ, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну на фронт почали масово вербувати ув'язнених із російських колоній. До весни 2023 року їх наймали у ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Пізніше ексв’язнів почали брати до підрозділу "Шторм Z", що підпорядковується безпосередньо Міноборони РФ. До осені 2023 року ув'язнені отримували помилування, якщо виживали на фронті протягом пів року.

За два з половиною роки повномасштабної війни від рук тих, хто повернувся з війни, у Росії загинуло понад 500 осіб. Приблизно стільки ж людей зазнали важкого каліцтва.

Теги за темою
Росія Суд Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader