Термінали Starlink для України продовжуватиме фінансувати виключно Польща - Сікорський
Термінали Starlink для України продовжуватиме фінансувати виключно Польща - Сікорський

Термінали Starlink для України продовжуватиме фінансувати виключно Польща - Сікорський

Термінали Starlink для України фінансувала і продовжуватиме фінансувати виключно Польща, а не Ілон Маск чи хтось інший.

Про це в четвер під час пресконференції заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

Відповідаючи на запитання про позицію Польщі на зустрічі у форматі «Рамштайн», яку було відкладено, глава польської дипломатії зазначив, що на цій зустрічі йдеться про практичну військову допомогу Україні. Тому, за задумом, у Рамштайні мали зустрітися глави урядів країн, які підтримують Україну, а не глави держав.

«Саме тому ми підготували позицію для президента Дуди, щоб він міг говорити не лише від себе, а й від імені польської держави – про те, що ми вже зробили для України і що маємо намір робити далі», – зазначив Сікорський.

Глава МЗС наголосив на одному конкретному положенні, закладеному в цю польську позицію. За його словами, у ній згадується про те, що одним із ключових факторів, який дозволяє українцям і надалі ефективно захищатися від росіян, є підключення до інтернету за допомогою терміналів Starlink.

«Ці термінали Starlink, які використовуються в Україні, не спонсоруються паном Ілоном Маском, а фінансуються і будуть фінансуватися виключно Польщею. Ми це робимо, а не робить цього хтось інший", - сказав Сікорський.

Як передавало агентство, президент Польщі Анджей Дуда не поїде 12 жовтня на засідання у форматі "Рамштайн" у звʼязку зі скасуванням візиту до Німеччини президента США Джо Байдена і зміни формату цієї зустрічі. Раніше глава уряду Дональд Туск доручив віцепремʼєр-міністру, міністру національної оборони РП Владиславу Косіняку-Камишу і главі МЗС Сікорському зустрітися з президентом РП, аби ознайомити його з позицією уряду країни в цьому питанні.

Фото: PAP

Теги за темою
Україна Польша Інтернет
Джерело матеріала
loader