Сума в чеку не порадує: супермаркети підвищили ціни на гречку, яйця та хліб
Сума в чеку не порадує: супермаркети підвищили ціни на гречку, яйця та хліб

Сума в чеку не порадує: супермаркети підвищили ціни на гречку, яйця та хліб

Українські супермаркети скоригували ціни на курячі яйця, гречку та хліб. Що подорожчало найбільше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Споживча інфляція в Україні прискорюватиметься до кінця року і це добре відчувається на цінниках у торгових мережах. У першій половині жовтня подорожчання торкнулося низки соціально значущих товарів. Найбільше зросли ціни на яйця та хліб.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість гречаної крупи піднялася незначно – з 28,32 до 28,57 гривні за кілограм. У деяких супермаркетах продукт ще можна знайти по 26 гривень, а деякі торгівельні мережі підняли цінник понад 32 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Середня вартість курячих яєць ТМ "Квочка" зросла з 39,76 до 41,35 гривні за десяток. Яйця курячі "Ясенсвіт" подорожчали на 2,7 гривні – до 42,83 гривні за десяток. В той самий час три десятки таких яєць обійдуться на 10 гривень дорожче – 132,45 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Супермаркети перерахували ціни на житній хліб. Наприклад, середня вартість продукту ТМ "Riga Бородиновський" збільшилася з 39,57 до 41,93 гривні за 300 грамів. При цьому у деяких торгових мережах цінник на цей хліб сягає 45 гривень.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни вдвічі вищі за торішні: українці розоряться на купівлі овочів.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader