Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру
Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру

Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру

Уявіть собі вишукані настінні покриття та чарівні антикварні елементи з хитромудрими деталями, які об'єднуються, щоб створити прекрасну елегантну естетику, а це лише кілька елементів, які характері вікторіанському стилю інтерʼєру. Про те, як можна включити деталі вікторіанського дизайну у свій будинок, пише Better Homes&Gardens.

Більше деталей

Вікторіанський стиль – це відхід від більш мінімалістичних підходів до дизайну, які раніше змушували "очищати" наші домівки та фарбувати кожну поверхню в чіткі відтінки білого, бежевого або сірого. Зараз знову з’явилася схильність до вікторіанського стилю, який заохочує саме різноманітність. "Шпалери, насичені квіти та оздоблення – все це характерні риси вікторіанського дизайну, – ділиться фахівець.

Чим більше деталей і шарів, тим краще,
– каже вона.

Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру - Фото 1
Вікторіанський стиль / Фото ANNIE SCHLECHTER

Панує достаток

Насамперед важливо пам’ятати, що вікторіанський дизайн – це розкішна естетика.

Вікторіанський дизайн – це насичені кольори та візерунки...Яскравий контраст між білими стінами та свіжо пофарбованими меблями минулих років, вікторіанський дизайн — це шпалери в коштовних тонах, розписні декоративні елементи та розкішний антикваріат із червоного дерева,
– розповіла фахівець Джессіка Лев.

Відтак, справжня хитрість створення відчуття розкоші та величі полягає саме в деталях. Вона вказує на письмові столи з позолоченим тисненням зі шкіри, оксамитові дивани з бахромою та складну обробку на портьєрах як кілька способів, як вікторіанський стиль може допомогти оживити простір. Тому варто подумати про тканини, візерунки та текстури, які можуть створити вишуканий ефект.

Коштовні тони справляють фурор

Вікторіанська палітра кольорів, як і безліч інших елементів декору, притаманних цьому стилю, не соромиться викликати фурор та справляти враження. Антиквар і дизайнер каже, що похмурі коштовні тони – це правильне рішення, коли справа стосується кольорів фарби. З цими ефектними відтінками потрібно починати з малого. Такі приміщення, як пудрова ванна чи невеликий кабінет, ідеально підходять для додавання сміливих кольорових вкраплень у справжньому вікторіанському стилі.

Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру - Фото 2
Вікторіанський дизайн інтерʼєру / Фото Annie Schlechter

Шпалери приносять візерунок і інтерес

Попри те, що шпалери були в моді значну частину десятиліття, дизайн, натхненний вікторіанською епохою, відроджується все більш помітно. Коли справа доходить до візерунків, то квіти та трави підкреслюють колір та текстуру, притаманні вікторіанському дизайну.

Присутність антикваріату

Один із найкращих способів надати оселі вікторіанського стилю – знайти предмети, які відтворюють цю епоху розкошу. Експерт каже, що антикварна скриня або шкіряні старовинні книги значною мірою сприяють привнесенню індивідуальності, глибини в будь-який дім.

Створює атмосферу розкоші і вишуканості в оселі: які особливості вікторіанського стилю інтер'єру - Фото 3
Кімната з елементами вікторіанського стилю / Фото Brie Williams

Важливість вінтажних принтів

Старовинні принти, як-от карти та ботаніка, особливо з кольоровими килимками та цікавими рамками, можуть "надати характеру" навіть білим стінам.

Перехідні елементи також працюють

Як і будь-який інший стиль, вікторіанський дизайн може чудово поєднуватися з іншими епохами та естетиками.

Якщо ви хочете додати порцію вікторіанського впливу у свою оселю у більш тонкий спосіб, це означає пошук більш "перехідного дизайну".

"Можливо, ви не готові повністю дотримуватися вікторіанського стилю, але можете додати коричневі меблі, відповідні шпалери, не надто прив'язуючись до естетики", – пояснює дизайнер.

Джерело матеріала
loader