"Самі віддадуть": Верес висловився про вихід на кордони України 1991 року
"Самі віддадуть": Верес висловився про вихід на кордони України 1991 року

"Самі віддадуть": Верес висловився про вихід на кордони України 1991 року

За словами командира батальйону К-2, спочатку потрібно стабілізувати лінію фронту, мінімізувати власні втрати та завдати максимальних ворогу.

Росіяни самі віддадуть Україні території, але для цього повинен пройти час. Силою Україна не вийде на кордони 1991 року. Про це в інтерв'ю "24 каналу" заявив командир батальйону К-2 54-ї ОМБр імені гетьмана Івана Мазепи Кирило Верес.

"Я сам в це вірю, я знаю, що ми заберемо, але не завтра і не післязавтра… Я впевнений, що вони ще й самі нам віддадуть, але для цього повинен пройти якийсь час. Силою ми це все не заберемо. У нас не вистачить просто сил", — сказав Верес.

Він пояснив, що спочатку потрібно стабілізувати лінію фронту, перестати втрачати територію, мінімізувати втрати, завдати максимальних втрат ворогу, а потім вже йти щось забирати.

"Ми йшли на кордон у 23-му і в 24-му. Через три місяці буде 25-й, а ми далі йдемо на кордон 91 року. Тільки у зворотний бік. Може, досить уже? Потрібно зупинитися, а потім уже говорити, що ми йдемо вперед. Ми зараз йдемо назад семимильними кроками. Яке вперед?!", — наголосив військовослужбовець.

Верес уточнив, що він не закликає поступатися, а, навпаки — щоб з ворогом боролись всі, а не лише ті, хто в окопах, аби не було так, що одні б'ються, а інші — "курять".

"Якщо у нас йде така мобілізація, то що ви хочете забирати", — підкреслив Верес.

Нагадаємо, 9 жовтня військовослужбовець 24-ї ОШБр "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман" заявив, що у Сил оборони можуть виникнути труднощі на фронті через погодні умови.

У цей же день лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" повідомив про "загострення обстановки" на Куп’янському напрямку. Він зазначив, що російські диверсанти вже неодноразово виходили до річки Оскіл.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader