Євген Рибчинський «поховав» зрадницю Повалій і заспівав одну з її пісень дуетом з солісткою ансамблю ЗСУ
Євген Рибчинський «поховав» зрадницю Повалій і заспівав одну з її пісень дуетом з солісткою ансамблю ЗСУ

Євген Рибчинський «поховав» зрадницю Повалій і заспівав одну з її пісень дуетом з солісткою ансамблю ЗСУ

На початку вересня Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) з метою конфіскації у співачки-колаборантки Таїсії Повалій рухомого та нерухомого майна. Про це стало відомо з офіційної заяви на сайті відомства. Йдеться, зокрема, про об’єкти нерухомого майна (7 земельних ділянок, житловий будинок та домоволодіння), транспортні засоби (2 автомобілі), пристрої для відстрілу патронів (4 одиниці) та майнові права на музику та слова до твору (8 музичних творів). Серед цих творів є й ті, що належать авторству Євгена Рибчинського, який нещодавно присвятив зрадниці черговий вірш, назвавши співачку «найстрашнішою з ворогів».

Поет і композитор Євген Рибчинський, який після Революції гідності був народним депутатом, є автором таких хітів Повалій як "Просто Тая", "Чортополох", "Цей дощ надовго", "I love you", "Не питай мене чому", "Буде так" та інших.

Задавго до рішення Міністерства юстиції подати позов до Вищого антикорупційного суду Рибчинський заборонив Повалій співати його пісні, проте артистка, яка отримала російське громадянство, так і не видалила твори популярного українського автора з цифрових платформ Spotify та Apple Music. Як зазначило джерело у Мін'юсті, після рішення ВАКСу музичні платформи матимуть місяць на видалення неправомірного контенту.

Не минуло і місяця з публікації Рибчинським вірша, який прочитали у Facebook понад 300 тисяч українців (вподобало понад 6 тис, поширило більше 2 тис), як композитор презентував рімейк популярної на початку 2000-х пісні "Не питай мене чому". Повалій у 2001-му навіть зняла кліп на цю пісню.

На цей раз пісня "Не питай мене чому" прозвучала в дуеті. Її заспівав автор разм із солісткою ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України Христиною Охітвою.


"Цей хіт народився у 2000-му році, але сьогодні він набув абсолютно нового, більш рокового, більш яскравішого звучання. Я заспівав його з прекрасною співачкою, солісткою ансамблю Збройних сил України Христиною Охітвою, з якою ми проїхали тисячі км доріг, виступаючи перед нашими мужніми захисниками. Ця пісня - наш перший спільний досвід", - написав пісняр у своєму акаунті у Facebook.

В анотації до твору автор зазначив, що запис було зроблено на київській студії White Studio аранжувальником і саундпродюсером Олегом Шевченко-Білим. Музика - Тьєрда Остергейса та Євгена Рибчинського, слова - Євген Рибчинського.

Не оминув композитор у дописі увагою і колишню виконавицю його пісень.

"Сьогодні ім’я повалій звучить бридко і гидко, воно стало символом зради Батьківщині і рабського схиляння перед ненависним “рускім миром”. Але так було не завжди. Колись просто тая співала українською і збирала повні зали прихильників, її називали “золотим голосом” України і нагороджували найвищими державними званнями і нагородами. Колись мої пісні в її виконанні співала вся країна. Проте, зрадниця вже давно змінила репертуар, а всенародно улюблені пісні так і залишилися приємними спогадами. Однак, пісні не винні в тому, що їх співають інколи абсолютно не гідні особистості. Купа нинішніх зрадників колись вдягали вишиванки, але вишивана сорочина не винна у чужих зрадах. Тому я вирішив відродити свої хіти і дати їм нове сучасне звучання. Кілька років тому я переспівав “Чортополох” і він реально «зайшов» людям, потім “Цей дощ надовго”, а нині прийшла черга й пісні “Не питай мене, чому”, - пояснив своє рішення реанімувати старий хіт Рибчинський.
Цей допис у соцмережі також не обійшовся без уваги аудиторії, йому поставили "вподобайки" майже п'ять тис фоловерів поета.
Як зазначено у Вікіпедії, Христина Охітва (OHITVA) — українська співачка, заслужена артистка естрадного мистецтва України (2011), заслужена артистка України (2018), солістка ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, членкиня Асоціації діячів естрадного мистецтва України, доцент кафедри академічного і естрадного вокалу та звукорежисури Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Нагороджена близько 100 дипломами в галузі музики.

Джерело матеріала
loader
loader