Рибалка хотів зловити рибу, але випадково упіймав океанічного монстра: шокуюче відео
Рибалка хотів зловити рибу, але випадково упіймав океанічного монстра: шокуюче відео

Рибалка хотів зловити рибу, але випадково упіймав океанічного монстра: шокуюче відео

Як пише Mirror, Дін Сільвестер рибалить уже понад 35 років і цього разу він сподівався упіймати гігантського карнакса.

Гігантський каранкс водиться біля рифів Індійського і Тихого океанів, славиться своєю спритністю і міццю, полюючи на рибу, кальмарів і ракоподібних. Цих хижаків часто помічають, коли вони полюють біля поверхні, готові накинутися на наживку або приманку.

Тож, Дін намагався заманити океанічного мешканця, дражнячи наживкою на поверхні. На оприлюднених кадрах видно, як біля поверхні кишить риба, готуючись заковтнути наживку. Аж раптом з'являється гігантська риба.

Було весело, поки не з'явився цей монстр. Я дражнив гігантського каранкса, поки не з'явився цей справжній гігант океану,
– наголосив Дін.

Чоловік упіймав гігантську рибу: дивіться відео

Що відомо про морського гіганта

Вважають, що величезна риба була гігантським групером. Це велика, повільна риба, що мешкає в теплих прибережних водах, переважно в Атлантичному океані та Мексиканській затоці. Вона може виростати до 2,5 метрів і важити близько 360 кілограмів.

Групери відомі своїми широкими тілами і потужними щелепами, харчуються рибою, ракоподібними і восьминогами. Їх часто можна зустріти поблизу коралових рифів і затонулих кораблів, які обростають коралами та приваблюють усіляку живність.

Наразі вилов цього виду заборонено законодавчо. Групери класифікуються як вид, що перебуває в критичному стані. Цікаво, але попри свій страхітливий вигляд, групер не є вищим хижаком, у нього є природні вороги серед великих риб: це барракуди, мурени, великі акули.

Джерело матеріала
loader
loader