Проросійські хакери NoName чотири дні атакують сайти влади у Бельгії
Проросійські хакери NoName чотири дні атакують сайти влади у Бельгії

Проросійські хакери NoName чотири дні атакують сайти влади у Бельгії

У Бельгії 13 жовтня відбудуться місцеві вибори.

Проросійська хакерська група NoName057 здійснила 10 жовтня DDoS-атаку на кілька сайтів державних установ та компаній у Бельгії, повідомило VRT.

Зокрема не працюють сайти банківської федерації Febelfin, міністерства економіки і портів Антверпена і Зебрюгге.

За інформацією медіа, група NoName057 щодня здійснює атаки вебсайти державних установ та муніципалітетів.

Йдеться про так звані DDoS-атаки, під час яких сервери перевантажуються через надвелику кількість зловмисних запитів. Відтак сайти стають недоступними для реальних користувачів.

У понеділок DDoS-атака хакерів NoName057 вилела з ладу сайти Палати представників, уряду регіону Валлонії, провінції Лімбург та міста Антверпен.

Цю атаку хакери назвали відповіддю на заяву міністра оборони Людивіна Дедондера про намір придбати для України три артилерійські установки «Цезар».

У Бельгії у неділю, 13 жовтня, відбудуться місцеві вибори. Міністр внутрішніх справ Фландрії Хільде Кревітс раніше цього тижня заявила, що ці кібератаки не вплинуть на виборчий процес, адже комп’ютери на дільницях не підключені до мережі Інтернет і не можуть бути «зламані».

  • Читайте також: Проросійські хакери атакували сайт іспанської компанії, яка ремонтує танки для ЗСУ

Фото: умовне / Держспецзв'язку

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Бельгія
Джерело матеріала
loader
loader