Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна
Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна

Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна

Нетривіальний дизайн Tesla Cybertruck привертає увагу людей незалежно від місця появи, що вирішили використати в поліції Ірвайна. Єдине, що викликало негативну реакцію платників податків, це ціна машини $132 тис.

В американській поліції використовуються найрізноманітніші автомобілі, від повільних Toyota Prius до супершвидкісних Ford Mustang та Chevrolet Camaro, від брутальних Chevrolet Suburban до легендарних Ford Crown Victoria Police Interceptor. З кожним роком на поліційну службу заступає дедалі більше електричних і гібридних моделей, включаючи продукцію бренду Tesla.

Ще одним прикладом стала поява в автопарку поліції Ірвайна нового електричного пікапа Tesla Cybertruck. Поки незрозуміло, скільки «реальної» поліційної роботи цю футуристичну вантажівку виконуватиме, одне можна сказати напевно, – вона вже привертає до себе багато уваги. Пікап стане частиною ініціативи Департаменту боротьби з наркотиками (DARE).

Поліційний Cybertruck оснащений усім необхідним, включаючи ліврею, світлову та звукову сигналізацію, а також індивідуальним інтер’єром, розробленим спеціально для його нової ролі. У створенні машини брали участь тюнінгові фірми Unplugged Performance та Whelen Engineering.

За словами начальника поліції Ірвайна Майкла Кента, «чи занижений або піднятий пікап, PT Cruiser або Cybertruck, ці автомобілі збуджують цікавість автолюбителів різного віку. Я дуже пишаюся тим, що ми є першим поліційним департаментом у країні, який має таку машину у своєму автопарку».

Суспільна реакція була неоднозначною. Один із коментарів до відео поліції штату в Instagram говорив: «Вітаю з тим, що ви стали посміховиськом для всієї країни. Можу тільки уявити, що думають люди, які тут живуть, про цю витрату грошей». Інший підтримав цю думку: Ось що ми маємо на увазі під позбавленням поліції фінансування. Це просто марнотратство».

Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна - Фото 1

Ці коментарі свідчать про невдоволення, яке, схоже, відчувають багато з приводу цієї Tesla. Вона коштувала понад $132000, що включає вартість пікапа і близько $21000 на модифікацію для служби у DARE. Якщо PT Cruiser привернув би натовп, як пропонує Кент, чому б не заощадити платникам податків близько $122000, вибравши Chrysler?

Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна - Фото 2

Були й ті, хто похвалив ініціативу Кента, сказавши, що «якщо це допоможе перетворити дитину з поганої на хорошу, вона того варта!» Шеф Кент також висловився щодо вартості пікапа: «Увага молоді неможливо кількісно оцінити, бо вона справді неоціненна». Залишається сподіватися, що такі інвестиції справді окупляться…

Раніше “Автоцентр” розповідав про ініціативу іншого підрозділу з Південної Кароліни, який придбав для свого автопарку 17 спортивних Ford Mustang GT. Їхня мотивація була аналогічною – привернути увагу громадськості та допомогти налагодити контакти з місцевими жителями для профілактики правопорушень.

Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader