Олімпійська чемпіонка жертвує свою переможну шаблю. Названо мету
Олімпійська чемпіонка жертвує свою переможну шаблю. Названо мету

Олімпійська чемпіонка жертвує свою переможну шаблю. Названо мету

Українська фехтувальниця, Юлія Бакастова, яка виборола золото Олімпійських ігор у Парижі у команді з Ольгою Харлан, Аліною Комащук та Оленою Кравацькою, вирішила передати свою переможну шаблю на благодійність.

«Друзі, розігруємо унікальний лот: прапор із автографами наших олімпійських чемпіонок із фехтування – Ольги Харлан, Юлії Бакастової, Аліни Комащук й Олени Кравацької, а також шаблю Юлії Бакастової, що допомогла їй здобути медаль у Парижі.

Це справжній символ волі до перемоги, пам’ятна річ, яка може стати сімейною реліквією або особливою окрасою офісу вашої компанії», – йдеться у повідомленні благодійного фонду «Лелека-Україна».

Згідно допису, за донат від 500 гривень, кожен охочий прийматиме участь у розіграші цих цінних речей.

Всі виручені кошти підуть на закупівлю спеціальних тактичних рюкзаків для бойових медиків Сил Оборони.

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова провели командний турнір на високому рівні. У фіналі точилася рівна боротьба. В кінці поєдинку Ольга Харлан чудово провела заключну сутичку і принесла Україні загальну перемогу – 45-42.

Після здобуття золотої нагороди у фіналі Олімпіади-2024 у командній шаблі, фехтувальниця Ольга Харлан встановила історичне досягнення для українського спорту. 

Ніколи раніше українська спортсменка не здобувала понад п'ять нагород на Олімпійських Іграх. Завдяки бронзі в особистій першості та золоту в командній у Парижі Ольга Харлан стала володаркою найбільшої кількості нагород Олімпійських Ігор – шести. 

Джерело матеріала
loader