Німеччина заборонила в’їзд прокремлівським активістам
Німеччина заборонила в’їзд прокремлівським активістам

Німеччина заборонила в’їзд прокремлівським активістам

Німеччина ухвалила рішення заборонити в’їзд до країни двом росіянам, Олені Колбасніковій та її партнеру Максу Шлунду, які організовували прокремлівські мітинги у ФРН. Про це повідомило агентство Reuters.

Ці особи стали відомими після того, як почали активно проводити акції з закликами не надавати допомогу Україні після повномасштабного вторгнення Росії. Розслідування Reuters виявило, що Колбаснікова і Шлунд були ключовими фігурами, які просували проросійські настрої в Німеччині, і отримували фінансування від російського уряду за свою діяльність.

У серпні 2023 року німецькі прокурори провели обшук у домі пари поблизу Кельна. Раніше повідомлялося, що вони придбали рації, навушники та телефони для російських військових, які беруть участь у конфлікті в Україні, збираючи кошти серед прихильників РФ у Німеччині.

У червні 2024 року пара через свого адвоката оголосила, що покинула Німеччину на користь Росії, посилаючись на «дискримінаційну кампанію проти росіян». Нещодавно Колбаснікова повідомила у своєму Telegram-каналі, що їм заборонили в’їзд до Німеччини на термін 20 років через загрозу безпеці ФРН. У своєму пості вона опублікувала відео з листом від адміністрації Кельна, що підтверджує заборону.

Цікаво, що Олена Колбаснікова народилася в Україні і отримала російське громадянство лише у 2023 році, тоді як Шлунд є корінним росіянином. Обидва переїхали до Німеччини понад 10 років тому.

Нагадаємо, що Німеччина продовжує підтримувати Україну в умовах війни, нещодавно передавши нові системи протиповітряної оборони Iris-T. Канцлер Олаф Шольц анонсував передачу Україні ще 17 таких систем, підкреслюючи їхню ефективність у захисті від російських ракет та безпілотників.

Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader