МЗС України гостро закликало владу Грузії не маніпулювати темою війни у виборчій кампанії
МЗС України гостро закликало владу Грузії не маніпулювати темою війни у виборчій кампанії

МЗС України гостро закликало владу Грузії не маніпулювати темою війни у виборчій кампанії

Міністерство закордонних справ України гостро закликало владу Грузії не маніпулювати темою російсько-української війни у своїй передвиборчій кампанії.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву зовнішньодипломатичне відомство опублікувало 10 жовтня.

"МЗС України засуджує чергові спроби керівництва Грузії втягнути Україну у внутрішньополітичні процеси своєї країни напередодні парламентських виборів, які відбудуться 26 жовтня.

Зважаючи на зневажливий тон – вчергове – висловлювань Прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе, змушені вкотре висловити позицію України", – йдеться у заяві.

В МЗС висловили жаль, що грузинська влада за зразком Росії намагається обмежити участь громадянського суспільства та правозахисних організацій в забезпеченні демократичного розвитку країни та підтриманні конкурентного виборчого середовища, і грузинський уряд "перетворився на ксерокс Кремля".

"Мусимо нагадати ще деяку правду, яку забув оголити Прем’єр-міністр Грузії.

Відмова грузинської влади підтримувати міжнародні санкції, введені проти РФ у відповідь на повномасштабну агресію проти України, відновлення прямого повітряного сполучення з Росією, скасування введеного на початку 2000-х років візового режиму й активізація двосторонньої торгівлі повернули Грузію у формат економічної та політичної залежності від Москви", – продовжують у заяві.

Крім того, МЗС закликало "охочих оголювати правду" звернути увагу, що у деокупованому Херсоні, який постійно під обстрілами і в якому росіяни системно "вибивають" інфраструктуру, постачання світла й газу зараз стабільніше, аніж у звичайному повсякденні Тбілісі.

Цей пасаж явно є відповіддю на передвиборчу агітацію "Грузинської мрії" з протиставленням на плакатах руйнувань в Україні та нормального життя у Грузії, на критику якої прем’єр Кобахідзе відповів, що ці плакати "оголили правду" про війну.

"Україна вкотре закликає уряд Грузії утримуватись від втягування нашої держави та громадян України у внутрішньополітичні процеси Грузії, а також від блазнювання на крові та стражданнях українського народу.

Сподіваємось, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО", – зазначили в МЗС.

Джерело матеріала
loader