Мобілізація без ТЦК: як будуть залучати до ЗСУ
Мобілізація без ТЦК: як будуть залучати до ЗСУ

Мобілізація без ТЦК: як будуть залучати до ЗСУ

Військові частини тепер мають право самостійно здійснювати призов добровольців та резервістів на службу без залучення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Це нововведення має на меті полегшити та прискорити процес мобілізації, усуваючи зайві бюрократичні перепони. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці в соціальних мережах.

Як пояснив начальник Головного управління персоналу Генштабу полковник Роман Горбач, за новими правилами, доброволець може самостійно звернутися до командира обраної військової частини та подати заяву на вакантну посаду. Після цього він проходить професійно-психологічний відбір і, якщо результати будуть позитивними, командира військової частини направляє його на проходження ВЛК (військово-лікарської комісії).

Проходження ВЛК. Фото: youtube

Залежно від результатів медичної комісії, командир військової частини приймає рішення про зарахування добровольця на службу. При цьому військово-лікарську комісію можна проходити за кількома варіантами- за місцем проживання, за місцем перебування на обліку або ж за місцем дислокації військової частини. Тобто, доброволець може обрати найбільш зручний варіант для себе та уникнути контакту з ТЦК.

Працівники ТЦК перевіряють чоловіка. Фото: youtube

Полковник Горбач підкреслив, що добровольців можна залучати до служби як через спеціальні рекрутингові центри військових частин, так і через цивільні інформаційні платформи. Останні є своєрідними посередниками між громадянами та ЗСУ, допомагаючи швидше залучати мотивованих кандидатів.

ЗСУ / фото: Pinterest

Важливо, що ці зміни дозволяють уникати помилок під час розподілу добровольців після закінчення навчання у військових центрах. Також це знижує ризик бюрократичних затримок, які часто виникають при залученні ТЦК до процесу.

Новий механізм мобілізації, ініційований Генеральним штабом та затверджений Кабінетом Міністрів України, має спростити та пришвидшити процес вступу добровольців до лав ЗСУ. Тепер бажаючі захищати країну можуть легше реалізувати свої наміри і одразу звертатися до обраної військової частини.

Раніше ми повідомляли, ТЦК скоротили термін явки за повісткою.

Військовий облік для жінок, до чого готууватися у жовтні- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader