Микола Точицький назвав три напрями, на яких сконцентрується Мінкульт
Микола Точицький назвав три напрями, на яких сконцентрується Мінкульт

Микола Точицький назвав три напрями, на яких сконцентрується Мінкульт

Міністр каже, що Україна зосередиться на збереженні спадщини, поверненні в європейський культурний простір та створенні нового продукту.

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький повідомив, що за його головування міністерство зосередиться на трьох напрямах, вибір яких зумовлений війною. Про це він сказав під час Форуму Культнаступу, передає «Еспресо».

Йдеться про збереження національної спадщини, повернення України в європейський культурний простір та створення нового культурного продукту.

«Завдання номер один ­­­­­— це збереження того, що є українською спадщиною, зокрема й української мови. Усе це є частиною питання національної безпеки, тому що національна безпека — це не лише територія. Це й наша спадщина, тому що це те, що століттями, а не лише ці останні 10 років, намагається знищити агресор», — сказав міністр. 

Друге завдання — повернення в європейський простір ­­— за його словами, витікає з реалізації першого.

«Це той простір, який створювала в тому числі й багатонаціональна нація України. Змушений визнати, що до цього часу Україну навіть не вважають тією частиною європейського простору, який вона створювала», — сказав Точицький.

За його словами, після оцінки та введення в європейський простір забутих імен українців, які творили не лише українську, а і європейську ідентичність, потрібно сконцентруватися на створенні нового культурного продукту.

«Створити продукт, який буде цікавий, органічний, поєднаний з цією великою європейською культурою, який буде знаходити місце слави не лише у важкі для нас часи, а й у творінні майбутньої, ще більш демократичної, більш ціннісної Європи», — додав Точицький.

Фото: Микола Точицький / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader