Яку допомогу Україні запропонують на “Рамштайні”: експерт назвав три сценарії
Яку допомогу Україні запропонують на “Рамштайні”: експерт назвав три сценарії

Яку допомогу Україні запропонують на “Рамштайні”: експерт назвав три сценарії

поступки президенту держави-агресорки Володимиру Путіну для Заходу означатимуть слабку позицію.

На черговому засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке називають форматом “Рамштайн”, обговорюватимуть допомогу нашій державі у відбитті російської агресії.

На думку керівника Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, можливі три сценарії наслідків цієї зустрічі.

За першим сценарієм, який озвучив експерт, західні партнери України частково підтримають пропозиції щодо Плану перемоги України та нададуть певне озброєння.

“Може бути такий сценарій, що буде відповідь, що зараз нас підтримують, дають нам змогу боронитися далі. Це ситуація певної невизначеності на певний період часу, щоб пережити вибори у США, щоб пройти цей період турбулентності та рухатись далі”, – сказав Мусієнко в коментарі “24 каналу”.

Другий сценарій — Україна отримає якщо не все, то максимум з того, що може отримати, виходячи з Плану перемоги. Зокрема, дозвіл на удари вглиб російської території західною зброєю.

Третій сценарій передбачає поступове скорочення обсягів допомоги Україні.

На думку Олександра Мусієнка, найімовірнішими є перші два сценарії.

"Або [сценарій] максимально наближений до Плану перемоги по пакетах перемоги, або такої невизначеності. Навряд чи зараз буде зменшення пакетів допомоги", – припустив експерт.

За його словами, поступки президенту держави-агресорки Володимиру Путіну для Заходу означатимуть слабку позицію.

Нагадаємо, засідання у форматі "Рамштайн", яке мало відбутися 12 жовтня, відклали.

Джерело матеріала