Генератор зображень Imagen 3 став загальнодоступним для користувачів чатбота Gemini
Генератор зображень Imagen 3 став загальнодоступним для користувачів чатбота Gemini

Генератор зображень Imagen 3 став загальнодоступним для користувачів чатбота Gemini

Щоб генерувати зображення людей, потрібно оформити підписку.

Компанія Google зробила генератор зображень Imagen 3 доступним для користувачів чатбота з ШІ Gemini на комп’ютерах та смартфонах по всьому світу. Про це розробники повідомили у дописі на Х. Щоправда, користувачі безкоштовної версії поки що не зможуть створювати зображення людей.

«Imagen 3 — це наша найякісніша модель генерації зображень, яка забезпечує ще вищий ступінь фотореалізму, краще виконання інструкцій і менше відволікаючих артефактів, ніж будь-коли раніше» — йдеться на сторінці продукту компанії.

Оновлену модель Imagen 3, за версією розробника, вирізняють три аспекти:

  • висока якість зображення чіткі деталі, яскраві кольори та зменшена кількість недоліків;
  • реалістичні візуальні ефекти яскраві фотореалістичні деталі;
  • різноманітність стилів від класичного масла до сучасного цифрового мистецтва.

Google також стверджує, що генератор Imagen 3 краще виконує виконує вказівки користувача та створює менше візуальних артефактів, ніж її попередні моделі.

На відміну від конкуруючих чатботів, Imagen 3 здатен генерувати лише одне зображення на запит користувача, однак високої якості. У той час як Meta AI генерує зображення з роздільною здатністю 1280 x 1280 пікселів, зображення в Image 3 створюються з роздільною здатністю 2048 x 2048 пікселів.

Imagen 3 має вбудовані засоби захисту, щоб зменшити ризик створення дипфейків. Кожне згенероване зображення має невидимий водяний знак SynthID. Його не можна видалити, і він видимий навіть на скриншотах.

Щоб почати користуватися генератором за допомогою голосових чи текстових запитів українською мовою, достатньо встановити на свій смартфон на базі Android додаток Google Gemini. Також можна працювати у веб-версії, без встановлення додаткового софту. Щоб почати створювати зображення людей з Imagen 3, потрібно оформити підписку Gemini Advanced.

Для створення зображень користувачам необхідно використовувати у запитах до Gemini слова на кшталт «намалюй» або «створи»; можна вказати бажаний стиль, наприклад, фотореалістичні пейзажі, олійні картини чи анімаційна ілюстрація; допоможуть і більш докладні пояснення.

Фото: Imagen 3 / Google DeepMind

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Google
Джерело матеріала
loader