Франція організує конференцію з питань ядерної безпеки - Макрон
Франція організує конференцію з питань ядерної безпеки - Макрон

Франція організує конференцію з питань ядерної безпеки - Макрон

У рамках узятих раніше зобов’язань Франція проведе у себе конференцію з питань ядерної безпеки.

Про це Президент Франції Еммануель Макрон заявив на пресбрифінгу після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Єлисейському палаці, передає кореспондент Укрінформу. 

«Як ви знаєте, в рамках роботи, розпочатої в Швейцарії, було вирішено провести кілька тематичних конференцій. Франція, відповідно до своїх зобов'язань, організовує конференцію з ядерної безпеки 17 жовтня», - сказав Макрон. 

Він додав, що Група семи вже ухвалила важливі рішення щодо підтримки України, а наступного тижня буде важлива зустріч з Європейською Радою. 

«Нам було важливо проговорити план роботи на наступні тижні – як щодо військової співпраці, так і щодо дипломатичної Ми рухаємося вперед відповідно до наших угод», - додав французький лідер. 

Він також привітав навчання українських солдатів, які відвідав напередодні, назвавши їх «унікальною моделлю співпраці», що демонструє підтримку Францією українського опору перед загрозою російської агресії.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу на зустріч з президентом ФранціїЕммануелем Макроном. Це вже пʼятий візит українського лідера до Парижа від початку повномасштабної російської агресії в Україні.

Фото: ОП

Теги за темою
Франція Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader
loader