Катерина Садурська встановила новий рекорд України у підводному плаванні – 103 метри
Катерина Садурська встановила новий рекорд України у підводному плаванні – 103 метри

Катерина Садурська встановила новий рекорд України у підводному плаванні – 103 метри

Українка Катерина Садурська  встановила новий рекорд - 103 метри з моноластою. Українка пірнула на один метр більше, ніж відомий символ Києва - Батьківщина-Мати. Крім того, Катя стала чемпіонкою світу з результатом — 95 метрів, повідомляє Офіційний сайт змагань. 

Рекорд українка встановила у рамках 8-го Чемпіонату світу з фрідайвінгу 2024 CMAS, який стартував 2 жовтня в грецькому місті Каламаті. За словами Катерини Садурської,  змагання проводяться в Середземному морі, де температура води була значно нижча, ніж під час її підготовки — лише 24 градуси на поверхні, що суттєво ускладнює процес занурення.

- Перший змагальний день серед жінок був запланований на 5 жовтня, але через погодні умови його перенесли на 6. В цей день я пірнала з моноластою. Це було моє найглибше занурення та абсолютний рекорд для України — 103 м, - розповіла Катерина.

Садурська стала першою українкою, яка досягла такої глибини, оновивши попередній рекорд Наталії Жаркової — 102 метри.

Спортсменка розказала, що у дисципліні «вільне занурення по тросу», де важливу роль відіграє обладнання та підготовка вона не мала можливості протестувати сетап (стартову конструкцію) перед початком змагань. У спортсменів було лише одне офіційне тренування, під час якого спортсменка робила іншу дисципліну. Це додало непередбачуваності в процес її занурення. Однак українка показала блискучий результат — занурення на 95 метрів та золота медаль третій рік поспіль.

- Головне завдання на цих змаганнях — гідно представити Україну. Це можливість нагадати світові, що війна в нашій країні триває і що ми готові боротися, але нам потрібна підтримка. А друга, не менш важлива частина місії — нагадати українцям, що ми неймовірна нація з величезним потенціалом і нам є, що показати світові, — розповалі спортсменка. 

Українка ще візьме участь у змаганнях з двох дисциплін: CNF (занурення без ласт) та CWTB (занурення з біластами).

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений CMAS (@cmasorg)

  • У 2023 році спортсменка розповідала Коротко про  про свій попередній рекорд, духовний рівень фридайвінгу та життєві уроки.
  • 9 жовтня у  селі Йосиповичі Стрийського району ветеран футболу Василь Левко організував перший футбольний чемпіонат України серед однопрізвищних. Відбувся він 29 вересня на місцевому стадіоні і зафіксували його у Книзі рекордів України. 
Джерело матеріала
loader