Чоловіка, який хабарем рятував від звільнення друга-поліцейського, засуджено до 4-х років ув’язнення
Чоловіка, який хабарем рятував від звільнення друга-поліцейського, засуджено до 4-х років ув’язнення

Чоловіка, який хабарем рятував від звільнення друга-поліцейського, засуджено до 4-х років ув’язнення

Чоловіка, який хабарем рятував від звільнення друга-поліцейського, засуджено до 4-х років ув’язнення - Фото 1

Чернівецький апеляційний суд виніс новий вирок у справі про підкуп начальника управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області, підполковник поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 8 жовтня.

24 квітня 2022-го о 18 год, на спецлінію «102» жителька села Розтоки заявила, що на березі річки Черемош працівник поліції побив її чоловіка і залишив місце події.

На місце події виїхали начальник управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області та заступник начальника цього ж управління. У селі Розтоки зʼясувалося, що очевидцем сутички був ще один чоловік, який розповів, на річці між відпочивальниками стався конфлікт який його друг-поліцейський намагався припинити. Він подумав, що конфлікт почався через нього, тому вирішив допомогти, щоб друга не звільнили з роботи в поліції. У подальшому цей чоловік приніс начальнику інспекції поліції 2000 доларів і був викритий.

Хабародавця звинуватили у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч.3 ст.369 ККУ). Але суд першої інстанції помʼякшив кваліфікацію до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.1 ст.369 ККУ), бо повірив обвинуваченому, що той, начебто, не знав, посади особи, якій дає гроші. Вироком першої інстанції чоловіка оштрафували на 25 500 гривень.

Прокурор оскаржив це рішенняі і пояснював, що зміст прохання, з яким обвинувачений звернувся до посадовця поліції, свідчить, що він знав про обсяг його службових повноважень. У розмові працівник поліції неодноразово розʼяснював, що він як керівник Інспекції є головою комісії з службового розслідування та до його повноважень належить вносити пропозиції начальнику ГУНП щодо звільнення. Це підтверджується протоколами НСРД, в яких обвинувачений на запитання свідка «ти знаєш хто я такий?» відповів ствердно «так, керівник інспекції». На уточнююче зпитання свідка, чи відомо йому хто такий начальник інспекції, обвинувачений відповів «канєшно». У мобільному телефоні обвинуваченого номер телефону працівника поліції записаний як «Інспекція».

Апеляційний суд погодився із прокурором і ухвалив новий вирок, призначивши чоловікові 4 роки позбавлення волі. Запобіжний захід у вигляді застави змінили і обвинуваченого негайно взяли під варту в залі суду.

Друг обвинуваченого у цій справі давав показання як свідок. Він пояснив, що  працював поліцейським і того дня зі своїми знайомими на березі річки святкував Великдень. Виник конфлікт з іншими відпочивальниками, який він намагався припинити. Пізніше дізнався, що про затримання товариша, але ніяких грошей він йому не давав і про питання, які той намагався вирішити, нічого не знає.

Tweet
Джерело матеріала
loader