Британська компанія Unilever повністю вийшла з ринку РФ
Британська компанія Unilever повністю вийшла з ринку РФ

Британська компанія Unilever повністю вийшла з ринку РФ

Британська компанія Unilever 10 жовтня повідомила, що повністю вийшла з ринку Росії, завершивши продаж своєї російської дочірньої компанії.

Про це повідомив генеральний директор Unilever Хайн Шумахер, передає Укрінформ.

«Сьогодні Unilever завершила продаж своєї російської дочірньої компанії (Unilever Russia - ред.) російському виробнику парфумерії, косметики та товарів для дому Arnest Group», - йдеться у повідомленні.

Продаж включає в себе весь бізнес Unilever в Росії та чотири фабрики в країні. Бізнес у Білорусі також включений до продажу.

«Впродовж останнього року ми ретельно готували бізнес Unilever в Росії до потенційного продажу. Ця робота була дуже складною і включала відокремлення ІТ-платформ і ланцюжків поставок, а також міграцію брендів на кирилицю. Завершення продажу завершує присутність Unilever в Росії», - написав Шумахер.

Компанії Unilever належать понад 400 брендів, серед яких – Domestos, Axe, Rexona, Dove, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei та CLEAR.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році після повномасштабної агресії Росії проти України Unilever призупинив постачання продукції на російський ринок та експорт товарів із території країни. Концерн обіцяв продовжувати постачати росіянам засоби особистої гігієни та продукти, які виробляють на місцевих заводах. Корпорація не хотіла йти з добре освоєного російського ринку, але наважилась на це, враховуючи стан бізнесу, геополітичну напруженість, що зростає, і тиск на компанію.

Фото: Українська рада торгових центрів

Теги за темою
Росія Ринок
Джерело матеріала
loader
loader