Apple більше не випускатиме нові гаджети щорічно: виняток буде лише для одного гаджету
Apple більше не випускатиме нові гаджети щорічно: виняток буде лише для одного гаджету

Apple більше не випускатиме нові гаджети щорічно: виняток буде лише для одного гаджету

Щорічні релізи продуктів та гаджетів стали фірмовою фішкою Apple і згодом набули для шанувальників компанії практично релігійне значення. Тепер на "яблучників" чекає розрив шаблону: Apple перестане проводити прем'єри нових гаджетів щороку. Виняток, ймовірно, буде зроблено тільки для iPhone, пише Bloomberg.

Проблема в тому, що гонитва за щорічними прем'єрами створює надмірний тиск на розробників, з'ясував аналітик Bloomberg Марк Гурман. Як наслідок, Apple постає перед проблемами при впровадженні нових функцій і забезпеченні якості пристроїв. Нові анонсовані фічі не завжди встигають впровадити чи обкатати, це може викликати невдоволення в користувачів.

Як приклад -  iPhone 16, які позиціювалися як перші iPhone, створені “з нуля для ШІ”, не отримали обіцяних ШІ-функцій під час запуску. Їхня поява очікується наприкінці жовтня.

У Bloomberg припускають, що виробник, найімовірніше, продовжить випускати новий iPhone щороку. Але при цьому Apple може розглянути можливість перенесення запуску гаджетів на інший місяць, щоб “допомогти пов’язати запуск обладнання з новими програмними функціями”.

Щодо інших продуктів, то поступовий перехід до дворічного циклу оновлення вже почався, йдеться в матеріалі. Так, замість того, щоб випустити годинник Ultra 3 цього року, Apple просто додала новий чорний колір для Ultra 2.

Також компанія вирішила не оновлювати Apple Watch SE - бюджетний годинник. Це перемикнуло увагу на ювілейні Series 10, які отримали свіжий дизайн і нові функції.

Серед гаджетів, які не слід чекати від Apple частіше ніж раз на два роки, – всі моделі iPad, Apple Watch SE, Apple Watch Ultra, Mac Studio, Mac Pro, iMac, Mac mini, iPhone SE, вважає Марк Гурман.

Джерело матеріала
loader