Зеленський у Хорватії: Є шанси "у найближчі місяці" закласти передумови для завершення війни
Зеленський у Хорватії: Є шанси "у найближчі місяці" закласти передумови для завершення війни

Зеленський у Хорватії: Є шанси "у найближчі місяці" закласти передумови для завершення війни

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Хорватії заявив, що бачить шанс вже у найближчі місяці закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилась у 2025 році на прийнятних для України умовах.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у публічному виступі поруч з прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Зеленський, розповідаючи про "план перемоги", сказав, що документ "Основи миру", у якому будуть викладені детальні умови для справедливого завершення війни, буде готовий до листопада.

Він підкреслив, що бачить нагоду вже у найближчі місяці закласти підвалини для завершення війни.

"У жовтні, листопаді, грудні у нас є шанси зрушити справи у напрямку миру і тривалої стабільності.

Ситуація на полі бою створює нагоду зробити цей вибір – вибір рішучих кроків, які дозволять закінчити війну не пізніше 2025 року", – заявив він.

"Ми розраховуємо на лідерство президента Байдена, ми покладаємося на сильні та мудрі кроки Британії, Франції, Німеччини та Італії, щоб принести у Європу мир і безпеку.

І розраховуємо на всіх вас", – додав Зеленський.

Перед тим він зазначив, що запрошення України до НАТО є першим пунктом його "плану перемоги", оскільки тільки це створить геополітичну визначеність у Європі і змусить Росію змиритися з існуванням непідкореної України.

Угода схожа на безпекові угоди, які Україна уклала вже з 26 країнами у продовження декларації Групи семи, але його поки не зараховують до цих угод.

Читайте також Обіцянки, віднесені вітром.

Чому Байден скасував "Рамштайн" та що це означає для України.

Джерело матеріала
loader