Кабмін змінив правила: поштар зобов'язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату
Кабмін змінив правила: поштар зобов'язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату

Кабмін змінив правила: поштар зобов'язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату

Кабмін затвердив нові правила вручення повісток до ТЦК. Тепер представник пошти зобов'язаний вручити повістку особисто або повідомити про доставку.

Про це йдеться у постанові Кабміну №1147 від 8 жовтня.

Згідно з документом, повістка про виклик або оповіщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів до ТЦК може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення з позначками "Повістка ТЦК", "Вручити особисто".

"Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" при доставці за вказаною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу)", – йдеться у постанові.

У разі відсутності адресата (одержувача) за вказаною на рекомендаційному листі адресою працівник пошти інформує адресата за номером телефону, що є, та/або вкладає в абонентську поштову скриньку повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК".

Якщо протягом 3 робочих днів після інформування відділенням поштового зв'язку адресат не з'явився для отримання рекомендованого листа, працівник пошти робить відмітку "адресат відсутній за вказаною адресою", яка засвідчується його підписом та проставленням відбитка пошти та не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає таке лист до відправника.

Зазначається, що під час врученні поштового відправлення з позначкою "Вручити особисто", внутрішнього рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", адресат підтверджує такий факт своїм підписом та вказує своє прізвище та ініціали або ім'я та прізвище.

У разі якщо адресат відмовляється засвідчити своїм підписом факт відмови від отримання рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", працівник пошти робить позначку "Адресат відмовився" і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його відправнику.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як додати військовий квиток в "Дію".

Джерело матеріала
loader