Військовозобов'язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада
Військовозобов'язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

Військовозобов'язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

Термін відстрочки від мобілізації діє до 9 листопада, як подовжити — пояснили в Дніпропетровському ТЦК. У листопаді закінчується термін дії відстрочки для військовозобов'язаних, яку вони отримали раніше. Щоб продовжити цей термін, необхідно завчасно подати документи до районного центру комплектування.

Про це наголосив заступник начальника обласного ТЦК та СП Максим Стужук. Він підкреслив важливість того, щоб військовозобов'язані не відкладали подачу документів на останній момент.

Молодий чоловік у ТЦК і СП. Фото: ngu.gov.ua

Право на відстрочку мають кілька категорій громадян: вчителі, багатодітні батьки, люди з інвалідністю, опікуни, студенти, усиновлювачі та ті, хто втратив на війні близьких родичів. Усі ці категорії детально описані у статті 23 закону про мобілізацію.

Важливо знати, що незалежно від того, коли саме отримали відстрочку, її потрібно оновити до 9 листопада. Для цього потрібно подати документи, які зазначені в постанові Кабміну, додаток №5. Це правило стосується лише тих, хто вже мав відстрочку і тепер має подовжити її термін.

Людина, яка працює з документами

Після подачі документів у місцевий центр комплектування їх передають на розгляд обласної комісії, яка й приймає остаточне рішення про подовження терміну відстрочки.

Максим Стужук закликав не відкладати процес і не створювати черг, подаючи документи в останній день. Чим раніше їх подати, тим швидше буде прийняте рішення і уникнеться можливих проблем з оформленням.

Раніше ми повідомляли, хто має імунітет від мобілізації?

Військовий облік для жінок, до чого слід готуватися- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader