Литва виділила ще €13 мільйонів на проєкти з відновлення України
Литва виділила ще €13 мільйонів на проєкти з відновлення України

Литва виділила ще €13 мільйонів на проєкти з відновлення України

Уряд Литви схвалив пропозицію виділити 13 млн євро Литовському фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги - ці додаткові кошти буде використано для фінансування проєктів відновлення в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Литва рішуче продовжує надавати військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні, що захищається від агресії. З початку (повномасштабної - ред.) війни, 2022 року, через Фонд співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги ми реалізуємо проєкти щодо відновлення в Україні у сфері освіти, енергетики та інших галузей», - сказала міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Вона також долала, що своїм прикладом Литва прагне «спонукати інших міжнародних партнерів робити те саме, не чекаючи закінчення війни, тим самим зміцнюючи надію та віру українців у безпечне та процвітаюче майбутнє».

За даними литовського Мінфіну, у вказаний фонд із бюджету країни на проєкти з відновлення в Україні вже виділено 24 млн євро.

Серед проєктів, реалізованих коштом фонду, - ремонт школи та будівництво дитячого садка у Бородянці, ремонт дитячого садка „Рута“ та встановлення протирадіаційного притулку в Ірпені. Також наразі реалізуються такі проєкти: підготовка типового технічного проєкту Школи майбутнього, програма „Реабілітація та реінтеграція поранених та постраждалих від війни в Україні“, підтримка Литвою європейської інтеграції України та інші.

Як повідомлялося, з початку російської війни Литва надала Україні майже 1,5 млрд євро у вигляді військової, фінансової та гуманітарної підтримки.

Теги за темою
Україна допомога Литва
Джерело матеріала
loader
loader