Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем
Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Після війни Україна може стикнутися з суттєвими демографічними викликами, і одним із запропонованих рішень є залучення мігрантів з Африки та Афганістану. Про це йдеться у коментарі соціолога Володимира Паніотто, який висловив свою думку в інтерв'ю для "Фокусу", аналізуючи демографічну стратегію уряду.

Паніотто зазначає, що адаптація цих мігрантів вимагатиме значних ресурсів і не буде швидким процесом. Він підкреслює, що через культурні відмінності, попри всі зусилля, мігранти не стануть українцями в найближчий час. Окрім цього, в українському суспільстві існує певна недовіра до іноземців, що може ускладнити їхнє інтегрування.

мігранти

На думку соціолога, Україні вигідніше спробувати повернути тих українців, які виїхали за кордон, ніж вкладати ресурси в адаптацію мігрантів з інших культур. Адже повернення громадян із закордонного заробітку дозволило б не тільки відновити демографічний баланс, але й скористатися навичками та досвідом, які вони отримали за кордоном.

Інші експерти, які також взяли участь у дискусії, вважають, що головним шляхом до вирішення демографічних проблем має бути покращення внутрішніх умов життя. Серед ключових напрямків стратегії вони називають розвиток економіки, забезпечення доступної та якісної медицини, створення робочих місць і покращення рівня життя. Це, на їхню думку, сприятиме природному зростанню населення.

За словами Василя Скотобійника, президента Всеукраїнської компанії з міжнародного працевлаштування, для стабільного зростання населення на кожні 10 жінок має припадати 22 дитини.

Нагадаємо,Максим Ялі розповів, що в арабських ЗМІ говорять про російсько-українську війну

Раніше ми розповідали, що оголошено Меморандум про розвиток нацспротиву в Україні

Також, корупція чи недбальство: експерт пояснив, що не так із будівництвом в Україні

Джерело матеріала
loader
loader