У Запоріжжі у притулку опікуються 520 тваринами: волонтерам потрібна допомога
У Запоріжжі у притулку опікуються 520 тваринами: волонтерам потрібна допомога

У Запоріжжі у притулку опікуються 520 тваринами: волонтерам потрібна допомога

Притулку потрібна допомога.

Понад пів тисячею собак та котів опікується притулок у Запоріжжі. Деяких хвостатих сюди привозять із прифронтових населених пунктів. Приймають навіть птахів - нещодавно на волю випустили сову, яку доглядали кілька місяців.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес. 

Тільки протягом літа у притулку в Запоріжжі для тварин з'явилося 70 нових вихованців - вусані, пернаті та чотирилапі. Більшість тварин привозять з прифронтових територій.

"Сюди заїхав новий хлопчик, пітбуль наш Лукас, якого нам принесла поліція. Як вони нам розповіли історії, що якийсь чоловік вивіз його з Оріхова і кинув біля якогось подвір’я", - каже волонтерка притулку Мілена Мельчакова. 

"Ви могли побачити велику кавказьку вівчарку Рада, її привезли з Куп'янська, багато собачок привезли до нас з Оріхова, Гуляйполя, Комишувахи. А це вухата сова Пухля – її пташеням принесли до притулку місцеві", - каже волонтерка Олександра Жуліцька. 

Наразі тут 520 тварин – усі зі складними історіями. От цуценят підкинули під стіни притулку невідомі. 

"Нещодавно діти з кладовища принесли двох кошенят в коробці перемотаних скотчем просто принесли, допоможіть, забрали", - каже волонтерка Олександра Жуліцька. 

Підопічних більшає, а працівників не вистачає. З 14 волонтерів з початком повномасштабного вторгнення у закладі лишилися тільки Олександра та Мілена. Є потребі і у корм

"Дуже велика кількість стареньких собачок, яким прописаний лише вологий корм, нам дуже тяжко закупати вологі корми для дорослих собачок. Також нам потрібен сухий корм для будь-яких порід", - каже волонтерка Олександра Жуліцька. 

Тож зооволонтери просять усіх небайдужих долучатись до справи і нагадують – щовихідних тут день відкритих дверей та можна прийти, взяти будь якого чотирилапого на повідець та погуляти кілька годин. А якщо хвостатий припав до душі, то й забрати його додому. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 7:00 9 жовтня. РАМШТАЙН ПІД ЗАГРОЗОЮ?! Угорщина заблокувала 50 мільярдів для України

  • Називає себе "Богородицею" і "зцілює" винятково за гроші: в соцмережах спалахнув гучний скандал
  • Росія готує ракетний удар по ГЕС?: чому під Києвом кружляють ворожі БпЛА та яка їхня мета
  • У Києві цвітуть груші та алича: що відбувається з деревами і до чого тут сигнал про загибель
Джерело матеріала
loader