Прогулянка на дитмайданчик ледь не призвела до трагедії: на що треба звернути увагу батькам
Прогулянка на дитмайданчик ледь не призвела до трагедії: на що треба звернути увагу батькам

Прогулянка на дитмайданчик ледь не призвела до трагедії: на що треба звернути увагу батькам

У вересні Львівщина зіткнулася з двома випадками токсокарозу – паразитарного захворювання, що викликане собачими аскаридами. Захворіли 4-річна дівчинка та 25-річна жінка. У обох пацієнтів виявили алергічні симптоми.

У маленької пацієнтки, що потрапила до лікарні на початку вересня, спостерігалися висипи, біль у животі та загальна слабкість. Лабораторні аналізи підтвердили токсокароз, після лікування дитину виписали. Про це 4 жовтня повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Діти у лікарні / фото: Freepik

25-Річна жінка, яка також захворіла, звернулася до лікарів зі скаргами на відчуття стороннього тіла в горлі і слабкість. Після діагностики і лікування її також виписали з лікарні.

Що таке токсокароз?

Це захворювання викликане яйцями собачих аскарид, які потрапляють в організм людини через забруднену їжу або воду. Найбільша небезпека для дітей, які грають у пісочниці. Симптоми можуть включати алергічні реакції, свербіж, розлади травлення і навіть порушення зору.

Хвора дитина, фото: скріншот з відео

Як запобігти захворюванню?

  • Профілактика гельмінтозів у домашніх тварин.
  • Закриття пісочниць на дитячих майданчиках.
  • Регулярне миття рук після роботи з землею та контакту з тваринами.
  • Ретельне промивання овочів і фруктів.

За даними ВООЗ, близько 2 мільярдів людей у світі мають гельмінти. В Україні щорічно реєструють понад 600 випадків гельмінтозів, більшість з яких – серед дітей. Токсокароз є серйозною загрозою для здоров'я, тому важливо дотримуватися профілактичних заходів.

Раніше ми повідомляли, як визначити кислотність шлунку всього за 5 хвилин?

Як правильно вигулювати котів на повідку, щоб їм не зашкодити- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader