У Покровську викрито інформатора ФСБ, який розкривав дані про ЗСУ
У Покровську викрито інформатора ФСБ, який розкривав дані про ЗСУ

У Покровську викрито інформатора ФСБ, який розкривав дані про ЗСУ

Розкривав ворогу дані про логістичні та інфраструктурні об’єкти у прифронтовому Покровську – викрито інформатора фсб РФ.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у травні 2024 року житель м. Покровськ встановив зв’язок у месенджері «Telegram» із жінкою, яка виявилась співробітницею фсб рф. Під час спілкування чоловік неодноразово висловлював свою прихильність державі-агресору та погодився на пропозицію надавати новій знайомій інформацію воєнного характеру.

Зокрема, у серпні 2024 року в текстових повідомленнях завербований містянин повідомляв співрозмовниці про місцезнаходження в населеному пункті блокпостів та базування особового складу українських військових підрозділів. Також зосереджував її увагу на логістичних та інфраструктурних об’єктах й переміщенні техніки ЗСУ. Задля уточнення певних даних агент ворожої спецслужби робив скриншоти з «Google Maps» та із спеціальними позначками відправляв кураторці.

Його протиправні дії викрито та припинено. Наразі громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Джерело матеріала
loader